24 Ocak Depreminin merkez üssü olan Sivrice İlçesi’nde Gölbaşı Mahallesi’nde kentsel dönüşüm kapsamına alındı.

70 Haneli mahallede riskli yapılar yıkıldı yerine yenileri inşa edildi. Tamamlanan konutların kura ile hak sahiplerine verileceğini duyan mahalle sakinleri yetkililere seslendi.

Kura istemediklerini belirten Mahalle sakinleri, eski evlerinin yerinden konut almak istediklerini söylediler.

Gölbaşı Muhtarı Bedri Saygılı, “kentsel dönüşüm yerinde dönüşüm demektir. Bizim bakanımızda bize bunu söyledi. Herkes buna mutabıktır” ifadelerini kullandı.

KARABULUT: “HERKESİN BİRBİRİNİ TANIMADIĞI BİR YERE VERMELERİ HOŞ DEĞİL”

Sivrice Eski Belediye Başkanı Hasan Karabulut ise, “benim evimin bulunduğu yer Sivrice’nin en güzel yerindeydi ve halkımızda bunu biliyor. Şu an oraya ev bile yapılmamış dükkan yapılmış. Ama ben evimin yerinde dükkan yapıldı deyip bana illa dükkan verin demiyorum. Bana ev versinler hiç önemli değil çünkü ben burada ikamet etmek istiyorum. Bize dediler ki size şurada bir yer vereceğiz biz onu da kabul ettik. Ama şimdi kalkıp kuraya tabi tutup herkesin birbirini tanımadığı bir yere vermeleri hoş değil” diye kaydetti.

KANGAL: TÜM YETKİLİLERİN HASSASİYET GÖSTERMESİNİ BEKLİYORUZ

Deva Partisi Av. Mehmet Kangal da, “Eski belediye başkanlarımız, muhtarlarımız, bütün vatandaşlarımız ve kaymakamımızın da kabul ettiği üzere yapılan evlerin kuraya tabi tutulmadan kendi yerlerinde verilmesi ile ilgili ciddi talepleri var. Bu konuda tüm yetkililerin hassasiyet göstermesini bekliyoruz” dedi.

VİDEO: