Göldere Köyü Sakinleri Yetkililere Seslendi

Keban’a bağlı Göldere Köyü’nün ilçeye olan mesafesini kısaltmak için Gogo Deresinden açılan yol yarım bırakıldı. Köy muhtarı ve köy sakinleri, yolun tamamlanması için yetkililere seslendi.

Göldere Köyü Sakinleri Yetkililere Seslendi

Keban’a bağlı Göldere Köyü’ne ulaşımda yaşanan sıkıntıları çözebilecek olan yeni yol yapımı yarım kalınca, köy sakinleri de yetkililere seslendi.

Köyün, Keban’a uzaklığı 46, Baskil’e uzaklığı ise 35 kilometre.

Keban üzerinden yol sıkıntılı olunca, köylülerde Baskil üzerinden köye ulaşım sağlıyor.

Baskil üzerinden ulaşım sağlanan yolun virajlı ve uzun olması nedeniyle Keban üzerinden Gogo Deresinden köye yeni yol ağı sağlanmak istendi.

Başlanan yol çalışmaları, deprem ve pandemi nedeniyle yarım kalınca, köy sakinlerinin de sıkıntıları devam etti. 

TURAN: YARDIMCI OLMALARINI TALEP EDİYORUZ

Köy Muhtarı Hüseyin Turan, “Yolumuz daha önceki dönemlerde belediye başkanımız önceliği ve halkımızın yardımıyla bu kademeye kadar geldi. Fakat ardından Elazığ depremi ve pandemi sürecinden dolayı çalışmalar durduruldu. Biz şunu istiyoruz bu yol yapıldığı takdirde ilçemiz şuanda, Keban’a 46 km bu yol yapıldığı zaman 23 km düşecek.  Yol aktif olduktan sonra insanlar daha çok gelmeye başlayacak. İnsanların çoğu gelmiyor çünkü ulaşım zor mesafemiz uzak. Biz bu yolu yapıp aktif hale getirebilirsek daha çok insanları köyümüze çekebilir ve köy nüfusunu arttırabiliriz. Biz bir an önce yetkilerden çalışma başlatmalarını ve yardımcı olmalarını talep ediyoruz” dedi.

ORUÇ: YOL KISALINCA PAZAR ORTAMI DA OLUŞACAK

Göldere Köyü’nden Fethi Oruç da, “Yolun yapımı yerel seçimler öncesi başlatıldı. Bu yol aslında belediyenin işi değil ama belediye bunu üstlendi. Dışarıdaki zengin iş adamlarımız, bu köylüler buraya destek verdiler. Bu yolun yapılması alternatif kestirme yol olması demek. Ancak görmüş olduğunuz gibi yol yapılmadan herhangi bir mühendislik çalışması yapılmadan buradaki yerel halkın sözüyle buraya yapıldı. Tamamen yanlış bir yer seçildi. Şuanda kaderine terkedilmiş bir yol. Bu yolun akıbeti ne olacak kimse tarafından bir açıklama yapılmadı. Bizde köy halkı olarak harcanan milyonlarca liranın neden boşa harcandığını sorguluyoruz. Bir an önce bu yolun faaliyete geçirilmesini istiyoruz. Örneğin on beş km yol kısalıyor diğer mevcut yol ise 12 köyün kullandığı yol, trafiğin sıkışmasını önlemiş olacağız. Yol yapılınca tarım daha iyi yapılacak. İstanbul’daki gurbetçilerimiz buraya ciddi şekilde dönüş yapıyorlar. Bu gördüğünüz karşı dağlarının ağaçlanması demek. Büyük bir köydür burası nüfusta yoğundur o sebepten köyümüz kalabalıklaşacak ilçeyle bağlantısı artacak. Yol kısalınca pazar ortamı da oluşacak” ifadelerini kullandı.


Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137