Başka illere nasip olmayan güzellikleri içinde barındıran Elazığ’ın bir başka doğa güzelliği de Sivrice.

İçerisinde barındırdığı gölü, kayak merkezi ve spor aktiviteleri için eşsiz doğasıyla çevre illerden de birçok konuk ağırlayan ilçenin daha fazla kalkınmasını isteyen Sivriceliler, dertli.

Sivriceli vatandaşlar;

“GÖLÜ KURTARSINLAR”

Göl’le ilgili ciddi anlamda sıkıntılarımız var. Bunu yetkililerde biliyor, kendilerinin haberleri var. Bu konuda çalışmalar yapıyorlar ancak çalışmalar yeterli değil. Biz de bu durumdan şikayetçiyiz. Göl genel anlamda çok kirli. Henüz daha temizlenmedi, artıma tesisi faaliyete girmedi. Onunla ilgili ciddi sıkıntılarımız var. Şahsen ben kendim Göl’de yüzemiyorum. Bu ciddi anlamda bir sorun. Yetkililere buradan sesleniyorum; gölü kurtarsınlar” ifadelerini kullandı.

“GÖLÜN SUYU YAPILIRSA ÇOK GÜZEL OLUR”

“Gölün durumu bazı konular var, tuvalet yok, bir şey yok ona göre düşüneceksin. Su da yok. Gölün kenarında bir yer değil ki. Gezin’e kadar göldür. Yani su yok. Gölün suyu yapılırsa çok güzel olur. Yapılırsa daha ne isteyeceğiz. Alanımız var, park yapılıyor” dedi.

Piknikçiler için temel ihtiyaçların karşılanacağı alanların olmadığını söyleyen ilçe sakinleri, “İlçe başka bir ilin elinde olsaydı çok daha farlı olurdu” dediler.

“BU ORGANİZASYONU SORUNLARIMIZI DİLE GETİRELİM DİYE YAPTIK”

Sivrice’de eksik olarak, Cumartesi-Pazar özellikle piknik alanına gelen insanların temel ihtiyaçlarını karşılayacak hiçbir alanımız yok. Bunu buradan Vali Bey izliyorsa, sesimiz giderse ya da İl Özel İdaresi’ne. İnsanlar sabah kahvaltı yapıyor, akşam yemek yiyor. Temel ihtiyaçlarını karşılayacak lavabo, tuvalet ihtiyaçlarını ve su ihtiyacını karşılayamıyor. O yüzden de burası çok fazla kullanılamıyor. Bu memleket bir Kayserilinin elinde olsa, bir Anteplinin elinde olsa emin olun turizmden çok ciddi gelir edebilir Sivrice’ye. Göçü tersine çevirebiliriz. Şu anda 10 yıl önce 10 bin olan nüfus şu anda 2 bin 500’e düştü. O da hepimizi derinden üzüyor. Bu organizasyonu birbirimize sahip çıkalım, en azından sorunlarımızı dile getirelim diye yaptık. İnşallah sesimizi duyarlar” dedi.

İlçenin yeteri kadar tanıtımının da yapılmadığını ifade eden ilçe sakinleri, batık gölün tanıtımının da çok iyi yapılması gerektiğini söylediler.

“YETKİLİLERDEN BU TÜR ETKİNLİKLERE DESTEK BEKLİYORUZ”

Batık Şehrimiz var, bu yeterince tanıtılmıyor. Yamaç paraşütü etkinlikleri var. Bu yeterince tanıtılmıyor, yeterince reklamı yok. Bunların reklama ihtiyacı var ciddi anlamda. Bu tür turizm etkinliklerinde destek olunmuyor. Biz yetkililerden bu tür etkinliklere destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.

VİDEO: