Onu herkes “Goncalar Solmasın” diyerek, eğitim ve öğretime harcadığı emekle tanıdı. Hacı Ormanoğlu, eğitim ve öğretim yılının sona ermesiyle ilgili açıklama yaptı.

“Anneler Babalar Ne Olur Çocukları Karne İçin Üzmeyin”

Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu yaptığı açıklamada, “Dünyanın en değerli varlığı çocuklarımızdır. Allah anne ve babalarının, öğretmenlerinin, hepimizin emeğini boşa çıkarmasın. Allah kimseyi evlat acısıyla imtihan etmesin. Dünyanın en zor imtihanıdır çocuğunun acısını görmek. Herkesin bir kapasitesi var. Duruşu farklıdır, bakışı farklıdır. Anneler babalar ne olur çocukları karne için üzmeyin. Bunlar gelip geçici şeylerdir. Bunları telafi edebilirler. Önemli olan eksikleri tamamlamaktır” ifadelerini kullandı.

“Yaz Okullarına Göndersinler, Etkinliklere Götürsünler”

Yaz tatilinde çocuklara bir okuma programının hazırlanması gerektiğini ifade eden Ormanoğlu, “Ben çocuklardan söz aldım, her gün 20 sayfa kitap okumadan yatmayacağız. Ailelerde öyle bir karar almalı. Çocuklarımızı 9 ay sıkıyoruz. Yaz tatili gelince her şeyi bitiriyoruz. Her şeyi tatlı tatlı yapsınlar. Yaz okullarına göndersinler, etkinliklere götürsünler. Bunun yanında küçük kitap okuma programları olsun çocukları boşta bırakmayın. Çocuklar anne ve babalarını üzerlerse beni de üzmüş olurlar” diyerek tavsiyelerde bulundu.

"Takdir alan çocukta bir teşekkür alan çocukta bir"

Goncalar Solmasın Derneği Başkanı Hacı Ormanoğlu, “Anne ve babalar çocuklarını başka çocuklarla kıyaslanmamalıdır, çocuklar buna çok üzülüyor. Herkesin kapasitesi farklıdır. Biri takdir alır, biri teşekkür alır, biri düz geçer. Bu takdir olayı çok abartılıyor. Takdir alan çocukta bir teşekkür alan çocukta bir. Resim, beden, bilgisayar, beden derslerine biz not veriyoruz. Onlarda yüksek olunca öğrencilerin ortalaması tavan yapıyor. Bu derslere not verilmemesi gerek. Seçmeli ders olsun. Okullarımızda müzik resim spor atölyesi olsun ilgisi olan çocuklarımız oraya yönelsin Avrupa bunu çok güzel yapıyor. 3 saat ders işliyor sonra çocukları serbest bırakıyor ve çocuklar çok mutlu oluyor. Koşarak okula gidiyorlar. Bizler ne yapıyoruz? 6 saat boyunca çocukları sıraya oturtturuyoruz zorla ders dinletiyoruz. Bunlar sadece testle olacak işler değil. Çocuklarımızın her alanda kendilerini geliştirmelerine izin vermemiz gerekiyor” diye konuştu.

TEOG’da bu yıl çok sayıda birinci çıktığını söyleyen Ormanoğlu, “TEOG abartılmamalı” dedi.