Gönüllü Öğrenciler Psikososyal Destek Verdi

İstinye Üniversitesi’nden gönüllü 12 öğrenci, Elazığ’a gelerek, psikososyal çalışmalara destek verdi. Öğrenciler, çocukların keyifli vakit geçirmelerini sağladı.

Gönüllü Öğrenciler Psikososyal Destek Verdi

Yaşanan depremin ardından yaraların sarılması devam ederken; İstinye Üniversitesi’nden 12 öğrenci bölgeye gelerek, psikososyal destek çalışmalarına katıldı.

Sosyal Çalışmacı Cemre Şeyma Kapı koordinesinde öğrenciler, çocuklar için çeşitli atölyelerde çocuklara keyifli anlar yaşattı.

KAPI: İYİLEŞTİRİCİ ETKİNLİKLERİ YAPIYORLAR

Sosyal Çalışmacı Cemre Şeyma Kapı, “Psikososyal destek hizmeti Türkiye afet planında da belirtildiği gibi Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde, yerelde de bizim il müdürlüğümüz bünyesinde devam ediyor, koordinesinde sağlanıyor. İstinye Üniversitesi’ndeki arkadaşlarımız gibi gönüllü sivil toplum kuruluşları, kamu kuruluşundaki personellerimiz il müdürlüğümüz koordinesinde bizim daha önceden planladığımız bölgelerde çalışmalarını sürdürüyorlar. İstinye Üniversitesi’nde gönüllü arkadaşlarımız 3 gündür bizimle beraberlerdi. Psikososyal destek bürolarımızın, çadır alanında bulunan bürolarımızın çocuk çadırı alanında çocuklara yönelik iyileştirici etkinlikleri yapıyorlar şu anda” ifadelerini kullandı.

İstinye Üniversitesi öğrencileri de amaçlarının çocuklar üzerindeki depremin etkilerini silmek ve iyileştirme çalışmalarına destek vermek olduğunu söylediler.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kazım demirtaş
Kazım demirtaş - 4 yıl Önce

Elazığ için her konuda seferber olan her türlü yardımda bulunan tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum ALLAH onları darda koymasın inşaALLAH birgün Rabbim onların mükafatını verecektir böyle güzel insanları görünce çok duygulanıyorum söyleyecek kelime bulamıyorum saygı ve sevgilerimle .

SIRADAKİ HABER

banner137