Elazığ Belediye Konservatuarı Türk müziği korosu koro şefi Naci Sönmez, Sanatçı Yalçın Turhan, Türk müziği korusu ses sanatçıları, Baha Akduman, Mustafa Yıldırım, Yunus Emre Sarıkaya, Kübra Kıvanç, Ferda Alev Saçan, Hediye Tursun medya gurubumuzu ziyaret ederek birimleri gezip çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

SÖNMEZ: GÖRDÜĞÜMÜZ MANZARA HEPİMİZİ BÜYÜLEDİ

Medya gurubumuzdan övgü ile bahseden Koro Şefi Naci Sönmez, “Ankara’dan Doğu’ya doğru belki de tek tesis. Gördüğümüz manzara hepimizi büyüledi. İftihar ediyoruz. Guru duyuyoruz. Bu tesisi Elazığ’a kazandıran Prof. Dr. Yasemin Açık hanımefendi büyük bir istihdam, büyük bir yatırım sağlamış memleketimize. Çalışanları zaten kaliteli. Sizlerin hepinizi yakinen tanıyorum. Yıllarca sanatla ve musiki ile iç içe olduk. Programlar yaptık birlikte. Ama bugün değişik bir formatta arkadaşlarımızla birlikte burada olanı biteni, yayın sahanızı, yeri çalışma sahası, bütün programların sunulduğu yeri bütün detayı ile görmelerini istedik. Bu nedenle buradayız. Ben sizleri kutluyorum”dedi.

SÖNMEZ: GENÇ BAŞKANIMIZLA BELEDİYE KONSERVATUVARIMIZI İYİ YERLERE TAŞIYACAĞI

Şef Sönmez, konservatuar çalışmaları ile ilgilide bilgi vererek, “6 bölümlü bir konservatuvar kuruluşu hedeflendi. Bunların birinci bölümü Türkiye’de ki tüm belediye konservatuvarında birinci bölümdür Türk Sanat Müziği bölümüyle. Korosuyla, koro şefi yardımcısıyla, sanatçısıyla, kaynak kişileriyle her şeyi ile mükemmel bir devlet korosu ile aynıdır. Türk Halk Müziği ikinci bölümümüz. Biz burada üçüncü bölüme Harput müziği ve halk oyunlarımız bölümünü koyduk. Meclisten de geçti. Bu altı çizilecek bir konu. Çünkü bugüne kadar Harput Müziğimiz müstakil olarak bağımsız olarak hiçbir dernekte, vakıfta, üniversitede devlet korosunda böyle bir müstakil yapıya kavuşmadı Hep iç içe diğerleri ile birlikte icra edildi. Belediyemizde Harput müziğimiz ve halk oyunlarımız ciddi bir şekilde ele alınacak. Dördüncü bölüm tiyatro bölümü. Hep belediyelerde duyarız. Şehir tiyatrosu. Ama kadro yoktu. Şimdi biz alt yapısını hazırladık. Artık bundan sonrası belediye başkanlarımıza ait. Şu anki belediye başkanımız 6 aydır belediye konservatuvarının bütün faaliyetlerinde maddi manevi büyük destek veriyor. İç içe çalışıyoruz. Bunun altını çizerek söylüyorum. Genç başkanımızla belediye konservatuvarımızı iyi yerlere taşıyacağız” dedi.

Medya gurubumuzu gezen Elazığ Belediye Konservatuarı Türk müziği korosu ses sanatçıları da, son teknoloji ile donatılan stüdyolarımızı görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi.