Öğrencilerin gelişimine katkı sağlamak, el becerilerinin yanı sıra kurgusal yönlerinin arttırılması amacıyla son yıllarda görsel sanatlar ve teknoloji tasarım çalışmaları devam ediyor.

Bu kapsamında Elazığ’da eğitim veren Şehit Önder Pınar Ortaokulu’nda Görsel Sanatlar ve Teknoloji tasarım sergisi açıldı.

Öğrencilerin atık malzemelerden hazırladığı çalışmalar, katılımcılar tarafından tam not aldı.

EMRE: ATIKLARI OYUNCALARA, RESİMLERE VE EVLERE DÖNÜŞTÜRDÜLER

Milli Eğitim Şube Müdürü Ferhat Emre, daha yaşanılabilir bir dünya için öğrencilerin atık malzemelerden yaptıkları çalışmaların önemine dikkat çekerek, “Bu sergideki amaç özellikle modern dünyada bilindiği üzere atıklardan dolayı dünyamız kirlenmekte. Hem doğayı tehdit etmekte hem sağlığımıza zarar vermekte. Çocuklarımız gerek evde gerek okulda atık olan malzemelerden istifade ederek bunları güzel oyuncalara, resimlere ve evlere dönüştürdüler. Bu vesile ile bilinç ve farkındalık oluştu. Ben emeği geçen öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.

YILMAZ: ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERİYORUZ

Şehit Önder Pınar Ortaokulu Müdürü Engin Yılmaz, uygulama derslerinin ön palan çıkması içinde böylesi çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Okulumuzda kültür derslerinin yanında uygulama derslerinin de ön plana çıkması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Burada beden eğitimi, fiziksel gelişim, öğrencilerin resim üzerinde görsel yeteneklerini arttırma adına çalışmalarımızı sunduk bugün emeği geçen başta teknoloji tasarım öğretmenlerimize, görsel sanat öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Sevgili öğrencilerimizin de ellerine sağlık” ifadelerini kullandı

Şehit Önder Pınar Ortaokulu öğrencileri, yaptıkları çalışmaları anlattı.