Avrupa ve Türkiye’deki zihinsel engelliler için, "Görünmezi Görünür Kılmak! "projesinin açılış toplantısı yapıldı.

Toplantıda Türkiye ve Avrupa'da zihinsel engelli bireylerin toplumda görünürlüğünü arttırmayı ve zihinsel engellilerle çalışan sivil toplum örgütleri arasında Avrupa çapında bir dayanışma ağı oluşturulmasının hedeflendiği aktarıldı.

TUTUŞ: BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARIMIZDA DAHA ETKİLİ OLMUŞTUR

Proje ile ilgili bilgi veren Elazığ Şizofreni Dayanışma Derneği Başkanı Çiçek Tutuş, “Türkiye ve Avrupa’da zihinsel engelli bireylerin toplumda görünürlüğünü arttırmayı ve zihinsel engellilerle çalışan sivil toplum örgütleri arasında Avrupa çapında bir dayanışma ağı oluşturmayı hedefleyen, ‘engelliliği görünür kıl’ adlı projemiz 15 ay sürecek olup Elazığ ve Portekiz’de uygulanacaktır. Sosyal kültürel faaliyetlerimizin yanı sıra bilgilendirme çalışmalarımızda daha etkili olmuştur” ifadelerini kullandı.

BOZKURT: BÜTÜN BUNLAR BİRER KAZANIM OLACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Selahattin Bozkurt, “Deprem ve pandemiyle birlikte zihinsel birey yerleştirme anlamında ciddi bir zaruret hali hasır oldu. 115 civarında engelliyi deprem ve pandemiyle birlikte acil valilik genelgesiyle yerleştirdik şu anda. Bu hizmetlerimizi sürdürmek adına engelli kardeşlerimize yönelik, bireylerimize yönelik hizmetlerimizi sürdürürken proje bazlı da kalırsanız, proje bazlı hareket ederseniz dünyanın birçok ilinde hibe sağlayıcılar var. Size çok güzel hibeler var. İyi örnekleri görmek için Portekiz’den misafirlerimiz gelecek, bizler burada bakım merkezimizde çalışan idareciyi meslek elemanı ve bakım elemanlarını gönderip orada iyi örnekleri görüp burada taktik etmek üzere göndereceğiz. Bütün bunlar birer kazanım olacak. Ama toplumda ne yazık ki hala yürüme bantları, hala resmi kurumların engelli rampaları buna benzer hususta ne yazık ki işte valilik binası, birkaç resmi kurum binası haricinde belge verebildiğimiz kurum bulamıyoruz” şeklinde konuştu.