Kabine Toplantısı ne zaman yapılacak? Toplantı saati belli mi? Ekonomik gelişmeler ve salgının seyri ile ilgili görüşmelerin yapılacağı Kabine Toplantısı sonrası kararları merakla bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kritik kabine bugün toplanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlığında yapılacak toplantıda salgınla mücadele konusunda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sunum yapması bekleniyor.

KABİNE TOPLANTISI KARARLARI NE OLACAK?

Aşılama takvimi, yerli aşı çalışmalarında gelinen son durum hakkında Bakan Koca kabine üyelerine bilgi verecek.

Kabinenin bir diğer gündem maddesi ise 1 haftalık ara tatilin ardından bugün başlayan yüz yüze eğitim olacak. Yapılan hazırlıklar ve önümüzdeki süreçte okullarda alınacak önlemlere ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer bilgilendirme yapacak.

Toplantının bir diğer önemli başlığı da ekonomi olacak. Döviz kurlarındaki hareketlilik toplantıda değerlendirilecek.

Gelecek ayın başında işçi ve işveren kesiminin 2022 yılı için zam pazarlığı yapacağı Asgari Ücret Tespit Komisyonu öncesinde toplanacak son kabinede asgari ücretin enflasyon oranı üzerinde arttırılması, işveren üzerindeki gelir vergisi yükünün azaltılması gibi alternatifli formüller üzerinde duruluyor.

Ayrıca terörle mücadele, Suriye Libya ve Irak’ın kuzeyindeki gelişmeler de kabinenin gündem maddeleri arasında yer alacak.