Günlerce emek ve büyük uğraşın ürünü olan tablolar, Fırat Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitim Bölümü Öğrencilerinin ellerinden çıktı.Özel ve güzel tablolar, Fırat Üniversite Eğitim Fakültesi A blok’ta sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

“BANA GÖRE ÇOK BAŞARILI ÇALIŞMALAR ÇIKARTILAR”

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doktor Tahir Çelikbağ, sergi ile ilgili bilgiler vererek “ 29 eserden oluşuyor. Teknik olarak Tuğal üzerinde yağlı boya tekniği kullanıldı. Arkadaşlarımıza konuyu belirlerken günlük hayattan bir gün gün içerisinde biz ne yaparız. Ya da kendinizi bir konuyla ilişkilendirip bir kompozisyon oluşturun. Arkadaşlarda her biri kimi bisiklet sürüşü oldu, kimi balıkçı oldu, bana göre çok başarılı çalışmalar çıkartılar” diye kaydetti.

“YAĞLI BOYA TEKNİĞİ ÖNEMİNİ KORUMAKTA”

Fırat Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Aytaç, öğrencilerin güzel eserlerinin beğeniye sunulduğunu söyleyerek “ Realist çalışmalar günlük yaşamda insan içinde olan çalışmalarını kendi yorumlarını katarak öğrencilerimiz aktardılar. Artık önümüzde yeni teknikler yoğunluklu olarak kullanıldı. Ama lisans eğitiminde yağlı boya tekniği önemini korumakta. Yükseköğrenim kurumunun uygulamamızı istediği müfredat dâhilinde gerçekleştirmeyi sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.