GSB Spor Okulları Faaliyetlerini Sürdürüyor

Elazığ Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Gençlik Spor Okulları ve Gençlik Spor Bakanlığı Engelsiz spor okulları faaliyetlerini sürdürüyor.

GSB Spor Okulları Faaliyetlerini Sürdürüyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından faaliyetleri gerçekleştirilen Gençlik Spor Okulları yirmi bir branşta etkinliklerini sürdürmeye devam ediyor.

“YİRMİ BİR BRANŞTA DOLU DİZGİN İLERLİYORUZ”

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “24 Ocakta ilimizde meydana gelen deprem ve sonrasında devam eden Pandemi Koşulları ile faaliyetlerine ara verdiğimiz, kısıtladığımız spor etkinliklerimiz ve yaz kurslarımız, Gençlik Ve Spor Bakanlığımız talimatıyla 29 Haziran da açılışını yaptığımız GSB SPOR OKULLARI VE GSB ENGELSİZ SPOR OKULLARININ startını vermiş olduk. Başlayan yaz spor okulları ile gençlerimizin yüzünün güldüğünü görerek ve Velilerimizin de ciddi katılımıyla Yirmi bir branşta dolu dizgin ilerliyoruz. Okulların uzaktan eğitim kapsamında oluşu sportif faaliyetlerin çevrimiçi geçmesiyle istediğimiz verim ve etkileşimi yakalayamasak ta Spor Okullarının açılmasıyla birlikte ciddi bir rağbetin olduğunu ve özellikle gençlerimizin daha çok ihtiyacı olduğu bilerek 7-16 yaş arası gençlerimizin ciddi talepleriyle karşı karşıyayız. Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü son zamanlar yaptığımız ve tamamladığımız tesislerimizle şehrimizin sportif anlamda ihtiyacını ciddi manada azalttık ve gelen talepleri geri çevirmeden kayıtlarımızı alıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

EREN: 18.762 GENCİMİZİN KAYDI ALINDI

İl Müdürü Abdulsamet Eren yaptığı açıklamada; Sportif Değerlendirme ve Takip Birimimize yürekten teşekkür etmek istiyorum. Kayıt yapmaya gelen her gencimizle ayrı ayrı ilgilenip gerekli kolaylıkları sağladıkları için. Kurslarımıza ciddi bir ilgi var ve gerekliydi de. Hem deprem akabinde de pandeminin oluşturduğu psikolojik etkileri en aza indirgemek ve gençlerimizin sosyal bağlarını yeniden güçlendirmek adına tam gaz devam ediyoruz. Kayıt almaya başladığımız 15 Haziran – 15 Temmuz arasında 11.762 gencimizin kaydı alınmış ve kurslarımıza ciddi katılım söz konusu”

EREN: ALTI BRANŞTA KATILIM  200 ÜZERİNDE

“Raporları günlük olarak kontrol edip kurslarımızın takibini yapıyoruz. Şuan gördüğümüz Basketbol da 930, Cimnasikte 420, Futbol 510, Güreş 230, Hentbol 240, Karate de 220 gencimizin katılımıyla en yoğun branşlarımız olarak başı çekiyorlar”

EREN: GENÇLİK MERKEZİMİZ İÇİN TALEPLER YOĞUN

“Halk Eğitim Merkezimiz ve bünyemizde ki eğitmenlerimizin açtığı kurslarımıza da ciddi talep var. Kontenjan dahilinde belirtilen Kurs tarih ve saatlerini ilan ettikten sonra bir hafta içerisinde kayıtlarımızın hemen dolduğunu görüyoruz, bu bağlamda da ayrıca taleplerimizde oluyor, Kurs seans saatlerimizin arttırılması hususunda sağ olsun eğitmenlerimiz gerekli hassasiyeti gösteriyorlar, bizler de ekipman konusunda gerekli desteği veriyoruz. Gelen talepler ve büyük bir ihtiyacımızın olduğu Şehir Merkezimize yeni bir Gençlik Merkezi inşa etmek çalışmalarımız ve gayretlerimizi sürdürüyoruz”

EREN: YÜZME DE 7000 GEÇTİK

“Minyatür Türkiye olarak adlandırdığımız Elâzığ’ımızda Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesi ve açtığımız yaz spor okulları ile beraber 7000 gencimize yüzme öğretiyoruz. Bakanlığımızın yürüttüğü önemli projelerden biri olan Yüzme Bilmeyen Kalmasın Projesiyle suyla dahi tanışmamız gençlerimize yüzme öğretiliyor, bu sayı Elazığ da 7000 kişiyle her günde artarak devam ediyoruz. Kurslarımız için güncellemeler devam edecektir”

EREN: ÇALIŞMALARA TAM GAZ DEVAM”

Biz istiyoruz ki daha çok gencimize ulaşalım daha fazla branşlarımızla tanıştıralım. İlçelerimizde ki eksikliklerimizi de gidererek ilçe gençlerimize de katkı sunmayı hedefliyoruz, revize ediyoruz yeninde inşa ediyoruz, gençlik neredeyse oraya koşuyoruz. Hamdolsun göreve geldiğimiz zamandan bu yana ciddi atılım gösterdik, ve üzerine koymaya devam edeceğiz. Bu vesileyle birlikte yol yürüdüğümüz değerli çalışma arkadaşlarıma, antrenörlerimize il müdürlüğü personelime ve çağrılarımıza kayıtsız kalmayan Aziz Şehrimizin gençlerine yürekten teşekkür ediyorum” diyerek konuşmasını noktaladı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137