“Güçlü Bir Ulusal Ekonomi İçin Fikri Mülkiyetin Rolü Zirvesi”

Milletlerarası Ticaret Odası Türkiye Milli Komitesi tarafından organize edilen, “Güçlü Bir Ulusal Ekonomi İçin Fikri Mülkiyetin Rolü Zirvesi” İstanbul’da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

 “Güçlü Bir Ulusal Ekonomi İçin Fikri Mülkiyetin Rolü Zirvesi”

Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) Türkiye Milli Komitesi tarafından organize edilen, “Güçlü Bir Ulusal Ekonomi İçin Fikri Mülkiyetin Rolü Zirvesi” İstanbul’da yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve ICC Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Fikir üretenleri desteklerken, onları koruyacak politikalar da üretmek zorundayız” dedi.

HİSARCIKLIOĞLU: SAHİP ÇIKMAMIZ, ÇALDIRMAMAMIZ LAZIM

Yapılan inovasyonu, üretilen teknolojiyi, çıkarılan markayı koruyacak altyapıyı ve düzenlemeler ortaya koyulamadığında, Türkiye’yi ileri teknoloji ihracatçısı, küresel markaları olan bir ülke haline getirmenin mümkün olmadığını bildiren Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Bizden de Google’lar, Uber’ler, Apple’lar çıksın istiyorsak, markamıza, patentimize, teknolojimize, bilgimize, verimize sahip çıkmamız, çaldırmamamız lazım. 21.asırda, bilgi en önemli güçtür. Bilgi, 21. yüzyılın petrolüdür. Aynı petrolde olduğu gibi; bulacaksın, çıkaracaksın, işleyeceksin, kullanacaksın, satacaksın” ifadesini kullandı.

ARSLAN: SON DERECE ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMAYI GERÇEKLEŞTİRDİK

Programın organizasyonunu yapma noktasında yetkilendirilen ICC Konsey Üyesi ve Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, yoğun katılımla gerçekleştirilen programın son derece başarılı olduğunu belirterek, “Uluslararası büyük bir organizasyonun kusursuz bir şekilde gerçekleşmesi noktasında TOBB Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve ICC Yönetim Kurulunun bize olan güven ve beklentilerini karşılamış olmaktan büyük bir mutluluk duymaktayım. Ülkemiz adına son derece önemli bir çalışmayı gerçekleştirdik. İnşallah sonuçları itibarı ile de ülkemiz ekonomisi değer kazanacaktır” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Ekim 2019, 16:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137