Bayındır Memur Sen Şube Başkan Vekili Metin Kalkancı’nın çevre ve şehircilik personelleri ile ilgili açıklamalarına Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan yanıt verdi.

GÜLBASAN: EN AZ 15 AİLENİN HAKKINA GİRMİŞLER

Muhtar Murat Gülbasan, “Bir başkanımız benim ile ilgili bir açıklama yaptı. Çevre şehirciliğinin personelleri ile ilgili. Ben başkanıma sadece buradan seslenmek istiyorum. Kul hakkı gerçekten çok ağırdır. Başkanımız o açıklamayı yaptığı zaman acaba ne kadar kul hakkına girdiklerini biliyor mu? Ona sadece söylemek istediğim bu. Benim burada sadece Hicret Mahallesinde bildiğim en az 15 ailenin hakkına girmişler. Ve bunlarda hakkını helal etmiyor” diye kaydetti.

Gülbasan, ağır hasarlı evlere az hasarlı raporu verilmesinden dolayı kimsenin hakkını helal etmediğini söyledi.

GÜLBASAN: HAKKIMI HELAL ETMİYORUM

Muhtar Gülbasan, “Gözle görünür şekilde ağır hasar olan evlere, gelip de dışarıdan fotoğraf çekip az hasarlı diye yazan memurları savunuyorlar bunların ne kadar doğru olduğunu da bilmiyorum. Vatandaşlar burada diyor ki; ben bu evde oturamam benim evim ağır hasarlı, hakkımı yemişler. Helal etmiyorum diyor. Bizde helal etmiyoruz. Ben özellikle mahalle muhtarı burada yaşadığım sürece bize kurumlarda engel olanların hiç birine hakkımı helal etmiyorum” dedi.

Gülbasan, “Elimde deliller var” diyerek, eleştirilere yanıt verdi.

GÜLBASAN: BENİM ELİMDE NE DELİLLER VAR BİLİYOR MUSUNUZ?

Muhtar Gülbasan, “Bir tane insanı mağdur etmenin, başkan ne olduğunu biliyor mu? açıklama yapıyor. Yetkilileri göreve davet ediyormuş. Buyurun yetkililerde orada sizde oradasınız. Benim elimde ne deliller var biliyor musunuz? Sağlam kaç tane eve ağır hasar verdiniz siz. Birde çıkıp savunma yapıyorsunuz. Kul hakkıdır affetmiyoruz. Helal etmiyoruz. Özellikle bu işlerde parmağı olanlara diyorum düzgün çalışan insanlar var eyvallah diyorum. Onların başımın üstünde yeri var. Ama torpille, gelip onun bunun ismiyle, telefonlarla bazı evleri ağır hasara bazı evleri az hasara döndürmek ile yaptılar. Bunları biliyoruz. 20 yıldır muhtarım onların gittiği yolları ben geri döndüm. Ben 13 yaşında siyasete girmiş biriyim. Onların attığı bütün adımları biliyorum. Her kurumun attığı adımı biliyorum. Başkanımda sevdiğim bir insandır. Açıklama yapmıştır ama kul hakkı olduğunu düşünsün” diyerek sözlerini noktaladı.