Gülbasan: İhale Sonrası Çalışmalar Yok

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Şorşor Deresi ile ilgili yapılan ihale sonrası herhangi bir çalışma yapılmadığını söyledi

Gülbasan: İhale Sonrası Çalışmalar Yok

Hicret Mahallesi Muhtarı Murat Gülbasan, Şorşor deresi ile ilgili geçtiğimiz aylarda ihale yapıldığını fakat ihalenin ardından henüz bir çalışmanın başlamadığını söyledi.

GÜLBASAN: BÖLGE MÜDÜRÜMÜZÜN ÇOK ACİLEN BURAYLA İLGİLİ BİR AÇIKLAMA YAPMASINI BEKLİYORUZ

Muhtar Gülbasan, “2 ay önceydi Şorşor Deresinin ihalesi yapılmıştı. Tabi bizde çok sevindik bu ihalenin yapılmasından dolayı. Yalnız yaklaşık olarak bir buçuk aydır firma, yüklenici firma şantiyeyi kurmuş. Ama herhangi bir çalışma yok. Bunun nedenini biz merak ediyoruz. Tabi vatandaşlar günde en az burayla ilgili 10 sefer, 15 sefer gelip diyorlar ne zaman yapılacak diye. Bir bilgimiz yok bu konuda. Tabi benim burada üzüldüğüm nokta DSİ Genel Müdürlüğü burada DSİ Bölge Müdürümüz var. 250 milyonluk bir ihale yapmışlar. Bunu tarihi ne zaman, herhangi bir tabela asmamışlar, ne zaman teslim edilecek, ne zaman yapılacak, ne zaman başlanacak. Bunu bile yapmamışlar. Burada bölge müdürümüzün çok acilen burayla ilgili bir açıklama yapmasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

GÜLBASAN: 250 MİLYONLUK BİR İHALE OLMUŞ HERHANGİ BİR TABELA ASILMAMIŞ

Konuyla ilgili DSİ Bölge Müdürlüğü’nden açıklama beklendiklerini ifade eden Gülbasan, “Bizim o bölgede Şorşor Deresi bölgesinde TOKİ’ler yapıldı. TOKİ’lere vatandaşlarımız taşınmış. Oranın yollarının açılması lazım, o bölgede parklar yapılması lazım. Şu an kanal atıkları TOKİ’nin önünden gidip geliyor. Vatandaşlar orada rahatsız. Belediye başkanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler var. Kendisi de geldi bizzat yerinde inceledi. Tamamen Şorşor Deresinin bitmesini bekliyoruz. O bölgede çalışmalarımız var, yeni projelerimiz var. O bölgede biz sayın bakanımızla görüşmüştük. Orada sosyal konut yaptıracağız. Ama tamamen bu Şorşor deresi bizi kilitledi. Herhangi bir işlem yapamıyoruz. Yazık. Devletimiz buraya bir sürü para göndermiş. 250 milyon diyorum. 250 milyonluk bir ihale olmuş herhangi bir tabela asılmamış. Ne zaman teslim edilecek, ne zaman yapılacak, ne zaman temel atılacak? Herhangi bir şey yok. Gerçekten üzülüyoruz yani. Bu tür bürokratlarımız varsa biz yanmışız yani. Yazık günah ya. O bölgede bölgeye has yeraltı kaynaklarımız var. O sular ne olacak? O suları nereye bağlayacaklar? Bunlarla ilgili bizimle bir istişare yapmadılar. Biz bölge müdürümüzden rica ediyoruz. Bölge müdürümüzü oraya getiren insanları bari mahcup etmesin” şeklinde konuştu.

GÜLBASAN: ŞORŞOR DERESİNİ BEKLİYORUZ

Gülbasan, “DSİ Bölge Müdürümüze buradan seslenmek istiyorum. Gelsin şu yolun başına bir kazık çaksın. Tabelayı yapıştırsın. Ne zaman teslim edilecek, ne zaman yapılacak, ne zaman temel atılacak? İnsanlar da artık bu işe inansın yani. Belediyemizin projesi hazır yolları açacak bekliyor. Şorşor Deresini bekliyoruz. Bir an evvel burada ne olacaksa ne yapılacaksa bunu gelip burada göstermeleri lazım. Yazık günah yani. Biz herşey için milletvekillerini mi arayalım? Bakanlığı mı arayalım? Burada bölge müdürüsünüz. Ayıptır” dedi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Zaza
Zaza - 3 yıl Önce

Sen degilmiydin akp vekilleri geldiğinde etrafinda dönen sor onlara niye yapılmıyor diye

Scarface
Scarface - 3 yıl Önce

İhale takipçisi haraçcı metine diyin ki milletin yapacağı okullarım takipçisi olacağına bunun takipçisi olsun

Vatandaş
Vatandaş - 3 yıl Önce

Kurum müdürlerinin acilen değişmesi lazım yazık bizlere 2 yıl oldu

gagko
gagko - 3 yıl Önce

ben o projeden umutlu değildim zaten, boş vaatler onlar mııhtarr

SIRADAKİ HABER

banner137