TÜBİTAK Projelerine katılan Ortaokul Öğrencileri Yarışmada  başvuruları ilk kez  “Scream of the Word children- Dünya çocuklarının haykırışı” adlı proje ile Avrupa’daki en heyecan verici öğrenme topluluğunun bir parçası olmak için, e-Twinning’de de yer almaya başladı.

Kuruculuğunu Elazığ Ahmet Kabaklı Fen Lisesi İngilizce Öğretmeni Eda Kılıç ve Balıkesir Gülser Mehmet Bolluk Anadolu Lisesi Müdürü Emel Sever’in üstlendiği projede  Doğukent Ortaokulu ile beraber Elazığ Anadolu Lisesi, Elazığ Palu Baltaşı Ortaokulu, İstanbul Hasan- Sabriye Gümüş Anadolu Lisesi de yer almaktadır.

Projede aynı zamanda Polonya, Moldova, Hırvatistan, Azerbaycan ve Romanya gibi yabancı ortaklarının da bulunması nedeniyle uluslararası bir önem de taşımaktadır.

GÜLER: ÇOCUKLARIN YAŞADIKLARI PROBLEMLERE ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ

Doğukent Ortaokulu Müdürü Alpay Güler  “ Çocuklarımızın eğitimine katkıda bulunacak her türlü bilimsel projenin yürütülmesinde gerek öğretmenlerimize gerekse öğrencilerimize desteğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tam olacaktır. Bu projenin e-twinning’de ilk projemiz olması bizim için oldukça önemlidir. Bunun yanında  çocukların yaşadıkları problemlere çözüm üretilmeye çalışılması, çocukların gelişimini desteklemesi ve öğrencilerin farklı kültürlerdeki akran grupları ile etkileşimde bulunmaları projenin bizim için önemini arttırmaktadır” dedi.