Genel Yayın Yönetmenimiz Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programının canlı yayın konuğu Ülkücü camianın önde gelen isimlerinden Fethi Namlıoğlu oldu.

6 saat süren programın gündeminde 12 Eylül 1980 darbesinin gerçekleri masaya yatırıldı.

NAMLIOĞLU: ELAZIĞ’IN ŞİNTİL KÖYÜNDE DOĞDUM

Özgeçmişi ile sözlerine başlayan Fethi Namlıoğlu, “Ben 1951 yılında Elazığ’ın Şintil köyünde doğdum. İlköğretim, orta öğretim ve liseyi Elazığ’da okudum. Liseden sonra eğitim enstitüsü sınavlarını kazandım. Sonra iptal oldu. Evlendiğim içinde bir ara verdim. Elazığ’da ticaretten, resmi devlet dairelerinde yöneticilik, işçilik yaptım. Elazığ’dan gitmek zorunda kaldım. Ticaretle meşgul oldum” dedi.

NAMLIOĞLU: GERGİNLİK BAŞLADI

Namlıoğlu, ülkücü hareketle nasıl tanıştığını anlatarak, “Benim ülkücü camia ile ilk tanışmam Elazığ’daki gazetelerden Saray Sinemasında Pis Sultan Abdal diye bir piyes oynanacağını gazeteler yazdı. Sene 1968. O zaman 17 yaşındayım. Biz olayların detaylarını bilmediğimiz için bize anlatılan bu hareketin kominizim ile ilgili sosyalist bir düşüncenin savunuculuğu ile halk toplanmış bende oraya gittim. Oraya gittiğimde saray sinemalarında bir grubun orada olduğunu, piyes oynatmak istediğini, halkın buna tepki göstermesinin üzerine toplanınca bende oraya gittim. Meselenin detayını bilmiyorum. Gerginlik başladı. Bir grup halkla bir birine saldırı oldu.  Bunların başında da Ali Özcan Bey vardı. Ali Özcan Bey gibi onlar örgütlü teşkilatlı biri olduğu için kalabalığı kovaladılar. Ali abi bizi postaneye kadar kovaladı. Orada hadiseler oldu kapandı” ifadelerine yer verdi.

Alparslan Türkeş’in Elazığ’a geri dön dediği Namlıoğlu, olayların büyümesi ile bir gecede gelen Elazığ’ı terk et talimatı ile Kayseri’ye gittiğini söyledi.

Namlıoğlu programın son dakikalarında gençlere de önemli tavsiyelerde bulundu.

VİDEO: