“Gündem” Programında Arsa Bedelleri ve İmar Planı Konuşuldu

Kanal Fırat Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akbıyık’ın hazırlayıp sunduğu “Gündem” programında kentsel dönüşüme giren alanlarda yıkımı yapılan binaların belli olan arsa bedelleri ve yeni imar yasasının getirileri konuşuldu.

“Gündem” Programında Arsa Bedelleri ve İmar Planı Konuşuldu

Kanal Fırat ve Kanal E Televizyonları Genel Yayın Yönetmeni Zeki Akabıyık’ın hazırlayıp sunduğu gündem programının bu haftaki konukları Avukat Ahmet Ayık, AK Parti Belediye Meclis Üyesi Erkan Akpınar, MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çak oldu.

Programda kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan konutlara biçilen arsa  bedelleriyle ilgili hukuki süreç hakkında bilgiler veren Avukat Ahmet Ayık, arsa bedelini kimleri kapsadığını anlattı.

Ayık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının arsa bedeli tespitinde İstanbul’dan bir firmayı görevlendirdiğini kaydetti.

Ayık arsasına biçilen bedeli beğenmeyen vatandaşların, hukuki yolun açık olduğunu söyledi.

Programda yer alan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Erkan Akpınar, imar planına değinerek, çekme mesafesinin ülke genelinde bir yönetmelik olduğunu ifade etti.

MHP Belediye Meclis Üyesi Mehmet Çak ise, imar planı ile ilgili asıl sıkıntıların, 2016 yılında gerçekleştirilen imar planı ile ilgili olduğunu söyledi.

VİDEO

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2020, 19:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Mehmet
Mehmet - 3 yıl Önce

Abdullahpasa 271.sokak ile 272.sokak tapulari karismisti.Yillarca evimiz baskasina ait gorunmus.Yikilup yapildi simdi yuksek arsa bedelim hatadan dolayi karsidaki vatandasa cikiyor.Bir an evvel care bulunmasini istiyoruz.Magduriyet bitsin artik.

İbrahim
İbrahim - 3 yıl Önce

Rüstem Paşa Mahallesinin ordu evi kavşağında ki dükkanlar İÇİN verilen değerler komik değerler buda yetmez gibi kura olacakmış bu hak kayıplarının giderilmesi gerekmekte devletin acilen durumu çözmesi lazım

SIRADAKİ HABER

banner137