“Gündemimiz Tarım” Konferansı Düzenlendi

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “gündemimiz tarım” konulu konferans düzenlendi.

“Gündemimiz Tarım” Konferansı Düzenlendi

STK Platformu ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından “gündemimiz tarım” konulu konferans gerçekleştirildi.

Toplantıya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, STK Temsilcileri ve davetliler katıldı.

“GERÇEKTEN DÜNYANIN EN GÜZEL YERİNDE YAŞIYORUZ”

Toplantıda konuşan STK Dönem Sözcüsü İbrahim Kayaoğlu, “Gerçekten dünyanın en güzel yerinde yaşıyoruz. En güzel coğrafyasında yaşıyoruz. Bu coğrafyanın kıymetini bilmek lazım. İşte biz bu coğrafyanın nasıl kıymetini bileceğiz? Neler yapmalıyız, Sivil Toplum Kuruluşlarımızın vazifelerinden bir tanesi de hem kendi STK’larımızı, hem de halkımızı bilinçlendirmek bu noktada ciddi çalışmalar yapmak. Son günlerde kamuoyunda Sayın Bakanımızın açıklamış olduğu bir takım şeyler var. Hazine arazileri binde bir bedelle kiraya verilecek, milli tarım sağlanması için imkanlar neyi gerektiriyorsa ondan vatandaşın istifa etmesi, üretmesi istenecek. Bu çok ciddi gündemi oluştururken bizde çalışma grubumuzdaki arkadaşlarımızla istişare ederek; Tarım İl Müdürümüzü çağırıp, Tarım İl Müdürümüzden istifade edip bu noktada çalışma yapmak, bu noktada Tarım İl Müdürümüz Turan Bey’in anlattıklarına kulak verip, kamuoyunun ilgilenmesini sağlamak. Ben katılımızdan dolayı özellikle misafirimiz olan Tarım İl Müdürlüğündeki Müdür Yardımcısı arkadaşlarımıza hoş geldiniz diyor hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

“HİZMETİN YAPILMASINA YÖNELİK YAPILAN BİR DEĞİŞİKLİKTİR”

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan ise, “En değerli vatan toprağı üzerinde hayatımızı devam ettirdiğimizi çok doğru ve yerinde cümlelerle ifade ettiler. Öncelikle ben bu güzel akşamda Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bizi, Elazığ ilimizin tarım ve hayvancılığını bu coğrafyanın bitki florasını yapılan iş ve işlemleri anlatmak üzere bizlere bu fırsatı verdiği için başta kıymetli başkanıma ve yönetimdeki tüm STK Başkanlarıma sizlerin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. Malumunuz 3 ay önce çok radikal bir kararla büyük bir devrimle Türkiye Cumhuriyeti parlamenter sistemde yeni Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine yani başkanlık sistemine geçiş yaptı. Ve gerçekten bu geçişe baktığımız zaman o alt yapıları hazırlanırken ve kamuoyuna duyurulurken şunu hepimiz hissettik ki artık işlemeyen bir sistem yeni, dinamik, hareketli, herkesi kapsayan ve özellikle kamu marifetiyle insanlarımıza, toplumlarımıza sunulması gereken hizmetlerin daha pratik, daha hızlı, yerinde ve arada aracıları kullanmadan o hizmetin yapılmasına yönelik yapılan bir değişikliktir” şeklinde konuştu.

“ELAZIĞ İLİ TARIM VE HAYVANCILIK KENTİDİR”

Karahan, “Biz her zaman her platformda şunu söylüyoruz; Elazığ ili tarım ve hayvancılık kentidir. Bu doğru bir terimdir, bunun arkasındayız, her yerde söylüyoruz, herkese söylüyoruz. Çünkü bizim Elazığ ilimize baktığımız zaman Elazığ ilimizde yaklaşık 104 bin hektarı sulanabilen, 236 bin hektar tarım arazimi, 225 bin hektar çayır mera alanımız, 170 bin civarında büyükbaş hayvan varlığımız, 560 bin civarında hayvan kapasitesi ve özellikle Bakanlığımızın son dönemlerde yapmış olduğu hibe destekleriyle ciddi bir tırmanışa geçen ve dönemlik beş buçuk kapasiteye ulaşmış olan kanatlı sektörü 85 bin ton civarında yıllık üzüm üretimi,, 60 bin ton civarında Baskil kayısısı üretimi, 2 bin ton civarında yine son dönemlerde kapama modern meyve bahçelerinin oluşumuyla badem üretimi ve Türkiye birincisi olarak yıllık 17 bin 500 ton civarında alabalık üretimiyle Türkiye’de tarım ve hayvancılık açısından sayılı illerden bir tanesi. Yine aynı şekilde bitki florası zenginliği açısından çok önemli bir yere sahip olan ve 67 bin koloni ile yıllık ortalama bin ton civarında bal üretimi yapan bir ilim tarım ve hayvancılığını konuşacağız” dedi.

Program daha sonra soru cevap şeklinde devam etti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Murat
Murat - 6 yıl Önce

Elazığ eskiden "Tarım ve Hayvancılık" kentiydi, artık değil. Tarım arazilerine beton yapmakla, yıllardır çözülemeyen Uluova ve Kuzova ile mi "Tarım ve Hayvancılık Kenti" olacaksınız?

SIRADAKİ HABER

banner137