Küçük Millet Meclisi Şubat Ayı toplantısı yapıldı.

Toplantının gündeminde “Zeytin Dalı” Harekâtı ve Ülkemizin dış güvenlik politikası vardı.

“PLANLARINI ÇOK İYİ BİLİYOR VE MÜDAHALE EDİYORUZ”

Elazığ STK Platformu Danışma Kurulu Üyesi Resul Şahin, “Türkiye kendi sınırında kendisine bir terör koridoruyla hiçbir zaman rahat bırakmak istemeyen bu emperyalist güçlerin hedeflerini çok iyi biliyor, planlarını çok iyi biliyor ve müdahale ediyoruz. Zaten şu andaki müdahale de dikkat edin sivil kaybı olmadı. Sivil kaybı bu tarafta var. Kilis’te var, Kilis’in ilçelerinde var, Hatay’da var, Reyhanlı’da var. Avrupa’nın sesi çıkmıyor. Demiyor ki terör örgütü sen niye şey yapıyorsun. Niye sesi çıkıyor? Avrupa’da PKK, PYD teröristleri oradaki Müslümanların, Türklerin camilerine saldırıyor. Hani siz Müslümanları temsil ediyordunuz? Müslümanlar daha dindar. Nasıl cami ye saldırıyorsunuz. Hangi Müslüman Kürt camiye saldırmanıza oh iyi oluyor diyebilir? Kesinlikle bunlar emperyalistlerin uşağı olmuş, onların maşası olmuştur. Türkiye burada bu hareketi yaparak kendi Güney sınırını ve içerisini güvene almak istiyor tabi buda hakkıdır” ifadelerini kullandı.

“7 DÜVELE KARŞI SAVAŞAN BİR ORDUMUZ VARDIR”

Akıncılar Derneği 2. Başkanı Mehmet Ertuğrul ise, “Bundan 40 yıl evvel devletimiz ve milletimiz Kıbrıs’ta ezilen her kesimin yanında merhum Erbakan’ın dik duruşuyla nasıl zyer aldıysa ve muzafferiyet nail olduysa bugünde düşman tahkimatı altında inim inim inleyen Suriye halkının yanında yer alacaktır. Türkiye gerek Fırat Kalkanı Harekatı, gerek ise Zeytin Dalı Operasyonu ile sadece sınırdaki pislikleri temizleyip kendi güven altına almayacak. Aynı zamanda Suriye halkına huzur, barış ve adalet verecektir, tesis edecektir. Bilinmelidir ki tıpkı Birinci Dünya savaşında olduğu gibi Suriye’de de 7 düvele karşı savaşan bir ordumuz vardır. Siyonizm’in 1000 yıllık planlarını suya düşürme hamlesinde büyük bir adım atılmış ve ABD, İsrail ve diğer Haçlı zihniyetine sahip olanların hesapları alt üst olmuştur” şeklinde konuştu.

“SINIRLAR TEHLİKE ALTINDADIR”

İlim ve Hayra Hizmet Vakfı Genel Başkanı Zülfü Biçerer’ de, “Suriye’nin toprak bütünlüğü Türkiye’nin toprak bütünlüğü ile eş anlamdadır. Bugün Türkiye devleti esas itibariyle Türklerin vatanı değil, aynı zamanda Türklerinde vatanıdır, Kürtlerinde vatanıdır, Lazlarında vatanıdır ve mazlum milletlerinde vatanıdır. Bugün Türkiye’deki idare esas itibari ile bu Afrin operasyonu ile Zeytin Dalı Operasyonu ile dünyadaki bu şer güçlerin, emperyalist güçlerin foyasını meydana çıkarmıştır. Şimdi saflar 2 idir. Birinden kil akıyor, birinden su akıyor. Şimdi kil akan batıl cephesi bugün Dünya üzerinde Egemenliğini devam ettirme adına Türkiye’nin Güneyinde 1350 kilometre olan sınırlar tehlike altındadır. Bu tehlikeyi gören Türkiye uluslararası hukuk çerçevesinde bu operasyona devam etmektedir ve Türkiye’nin de hassasiyeti sivil kaybının olmaması adına bu operasyon esas itibari ile Türkiye’nin askeri gücü karşısında 2 günlük bir meseledir. Bugün 14 gün uzamasının sebebi oradaki sivillerin mal, can ehemmiyetini ön plana getirdiği için bu operasyon uzamaktadır” dedi.