Doğunun parisi hazar gölü.

Yeteri kadar değerlendirilememesi en büyük sorunu.

GÜNDOĞAN: BELEDİYENİN TEK BAŞINA YAPABİLECEĞİ BİR KONU DEĞİL

Sivrice Belediye Başkanı Turgay Gündoğan, “Hazar gölünü kullanabilmek, değerlendirebilmek ve toplumumuza faydalı hale getirebilmek çok önemli bir şey. Ancak şunu belirtmek istiyorum ki, Belediyenin tek başına yapabileceği bir konu değil. Diğer kurumlarımızla birlikte hep beraber, hazar gölüne bir master planı yapıp, gölü değerlendirmek gerekiyor. Hazar gölünün en büyük sıkıntısı; dışarıdan gelen insanların oturup çay içeceği, muhabbet edeceği, kendi ihtiyaçlarını ve doğal ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yapılanmaların olmayışı sorundur” dedi.

GÜNDOĞAN: TEMİZ TUTMAYA AZAMİ DERECEDE GAYRET GÖSTERMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Gündoğan, “Gölün kenarındaki kamplar atıl durumda olması, göl açısından bir sorun oluşturuyor. Biz belediye olarak, geçen sonbahar ayıyla birlikte temizliğe başlamıştık. Sahil düzenlemelerini yaptık. İşler hale getirmeye çalışıyoruz. Bir yatırımcımız tarafından proje var. orayı faaliyete geçirebilirsek orada çok güzel bir şey olacak. Kendi alanlarımızda da  gölü temiz tutmaya, çevresini temiz tutmaya azami derecede gayret göstermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

GÜNDOĞAN: NASIL BULMAK İSTİYORLARSA ÖYLE BIRAKSINLAR. GÖLE HEP BİRLİKTE SAHİP ÇIKMAK LAZIM

Vatandaşlara da seslenen Başkan Gündoğan, “ Gelen vatandaşlarımızdan tek ricamız; Lütfen Temiz Kullansınlar. Gölün kenarında çöp konteynerlerimiz var, oraya atsınlar. Nasıl bulmak istiyorlarsa öyle bıraksınlar Göle hep birlikte sahip çıkmak lazım” Sağlık bakanlığımızın yaptığı kontroller ile Gölümüzün suyu temiz, bir kirlilik yık” diye konuştu.