Elazığ’da yaşanan depremin ardından Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan Güneş Sitesi’nin A ve B bloklarında ağır hasar bıraktı.

24 dairenin bulunduğu apartmanın kolonlarında patlama, kirişlerinde çökme meydana geldi.

Bina sakinleri tahliye edilirken, çevrede güvenlik önlemleri alındı.

“TAŞIYICI KOLONLAR ÇÖKTÜ”

Güneş Sitesi Apartman Yöneticisi, “Deprem durur diye 15 saniye bekledik. Ama durmadı. Çok kötü sallandı. Sallanmaya devam etti. Devam edince kaçtık. Kapılarımızı açık bırakarak kaçtık. Merdivenlerden indik. Yönetici olduğum için asansörü kapattık. Akabinde doğal gazı kapattık. Herhangi bir yangına mahal vermeyelim diye. Daha sonra dışarıda beklemeye başladık. Gün ışılınca apartmanın taşıyıcı kolonlarının çöktüğünü fark ettik. Bina sürekli geliyor. Bu binanın normalde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın tuttuğu raporlara göre acil yıkılması gereken bir bina olduğunu biliyoruz. Raporda da 3 gün içinde yıkılması gerekiyor. Bunun bir an önce yıkılıp artık yerine yenilerinin yapılıp da bize teslim edilmesini istiyoruz. Devletimizden tek istediğimiz bu. Sağ olsun devletimiz her türlü imkanlarla yanımızda. Gerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, gerek elemanları. Hemen gelip raporunu tuttular. Ama bir an önce yıkılıp da tehlike arz etmemesi açısından yıkılıp yenisinin yapılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BEKLEMEMİZ DEVAM EDİYOR”

Apartman yöneticisi, “Depremin hemen sabahında biz taşıyıcı kolonların çöktüğünü görünce hemen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüze gittik. Kriz masasında toplanmışlardı. Gittik oradaki arkadaşlara müracaat ettik. Onlar da sağ olsunlar 2 tane görevli arkadaş inşaat mühendisleri olmak üzere gönderdiler. Onlarla birlikte binanın içine kısmen yani çok fazla kalmamak şartıyla 45 saniye içerisinde orayı fotoğrafladık. Oradaki kirişleri gördüler. Taşıyıcı kolonun çöktüğünü gördüler daha sonra çıktık. O saatten sonra da binaya giren olmadı. Zaten emniyet şeridi çektik, araçların geçişine izin vermiyoruz. İçeriye giren herhangi bir arkadaşımız yok can kaybı olmaması için. Durum şu anda böyle. Bekliyoruz, beklememiz devam ediyor” şeklinde konuştu.