Elazığ medyasında yeni bir soluk başladı.

Günışığı Gazetesi ve İnternetten yayın yapacak 1N1K web tv yeni dönem ve yeni yayın politikasının tanıtım toplantısı yapıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu toplantıya; CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, AK Parti 26. Dönem Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı, AK Parti Elazığ Belediye Başkan Adayı Şahin Şerifoğulları, MHP Elazığ Belediye Başkan Adayı Bilal Çoban, kurum müdürleri, Siyasi Parti ve STK Temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

AYDEMİR: ELAZIĞ MEDYASINI DAHA İYİ YERLERE TAŞIMALIYIZ

Programın açılış konuşmasını yapan Fırat Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Emrah Aydemir, yerel basının önemi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, “Bizim en büyük problemlerimizden bir tanesi özellikle gazetelerimizin hanelere hitap etmemesi, sadece siyasilere ve bürokratlara hitap ederek hane halkından uzak bir şekilde, Elazığ’la ilgili var olan konuların gündeme gelmemesidir. Biz yerel medyayı güçlendirmek amacıyla, basın mensupları, akademisyenler bir ve beraber hareket etmeliyiz, Elazığ medyasını daha iyi yerlere taşımalıyız”dedi.

KOCA: VURULDUK, KIRILDIK, DÖKÜLDÜK AMA YIKILMADIK

Daha sonra Elazığ Basın ve Medya Cemiyeti Başkanı ve Günışığı Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nafiz Koca kürsüye çıktı. Nafiz Koca, Elazığ’ın zor bir şehir olduğunu söyleyerek, “Türkiye’de birkaç vilayet vardır, bu vilayetlerin ön ekleri vardır. Eskişehir, Nevşehir, Kırşehir… Ancak Elazığ’ında ön eki zorşehir. Bu şehirde hakikatten bürokrat olmak zor, bu şehirde hoca olmak zor, bu şehirde siyaset yapmak zor, bu şehirde STK yöneticisi olmak zor, velhasıl bu şehirde gazetecilik yapmak çok zor. Bu zorluklara rağmen biz gazeteciliği bir ideal olarak gördük. Bizde gazetecilik bir ideallerdir. İdeallerde yaş keseye benzer. Vurdukça kuvvetlenen. 2003 yılından bu tarafa vurulduk, kırıldık, döküldük ama yıkılmadık. Yediğimiz her darbeden, yediğimiz her olumsuzluktan, yaşadığımız her olumsuzluktan Allaha çok şükür bizlerin azmini biraz daha arttırdı, Allaha binlerce şükür bizlerin meslek aşkını biraz daha ziyadeledi ve bizleri bugüne kadar taşıdı. Bugün bizim için önemli bir gün, bugün bundan sonraki süreçte birçok şeyin günışığına çıkmasına vesile olacak Günışığı Gazetesinin bayrak değişiminin yaşandığını ve bayrak değişiminin yapıldığı müstesna toplulukla iç içe olduğumuz bir gün”diye kaydetti.

KOCA: GÜNIŞIĞI GAZETESİ CESARET TİMSALİ OLARAK ÖRNEK TEŞKİL EDECEKTİR

Nafiz Koca, “Günışığı Gazetesi geçmişte olduğu gibi zalimin kafasında balyoz, mazlumun kurtuluş türküsü olmaya devam edecektir” diyerek, “Günışığı Gazetesi bundan sonra Elazığ’ın tek şeyi olacaktır. Neyi olacaktır biliyor musunuz? Elazığ’ın vicdanı olacaktır. Geçmişte olduğu gibi de bundan sonra da Günışığı gazetesi zalimin tepesinde balyoz, mazlumun kurtuluş türküsü olmaya devam edecektir. 70’te olduğu gibi bundan sonrada Günışığı Gazetesi olayların üzerine kararlılıkla gidecek, hem kendine hem kendi meslek taşlarına hem de kamuoyuna cesaret timsali olarak örnek teşkil edecektir. Bugün hemen hepimiz gezmediğimiz, gitmediğimiz resmi kurum, kuruluş, daire yoktur. Üzülerek ifade etmek istiyorum ki bugün bir resmi kurumuna gidip te o kurumun sehpalarında herhangi bir yerel gazeteyi görmemek bizim sorunumuz olduğu kadar Elazığ’ı yönettiğini iddia eden siz kamu kurum kuruluşlarında yöneticilerinin de sorunudur. Değerli meslektaşlarımızla istişare toplantılarında bir araya geldiğimizde aynı zamanda cemiyet başkanı olarak buradan konuşuyorum, cemiyette basının sorunları dile getirildiğinde arkadaşların sorunlardan biri kurumların özellikle siyasetçilerin Elazığ’ın yerel basınını sadece kurum bazında ele alırsak işleri düştüğü zaman siyasiler bazında ele aldığımızda da seçimden seçime hatırladıklarını görüyor ve üzülüyoruz. Biz istiyoruz ki bugün tasarruf tedbirlerinin uygulandığı ortamda bile kurumlarımız çok fahiş miktarlarla, abartılı rakamlarla tasarruf tedbirlerini delerken Elazığ’ın 4 tane yerel gazetesini tasarruf tedbirleri kapsamında almamaları Elazığ basını ile dalga geçmekten başka bir şey değildir”ifadelerini kullandı.

KOCA: BUNU KİMSE UNUTMASIN

Koca, “En küçük esnafından en büyük ticaretçisine, en küçük ticaret hanesi olandan en büyük sanayicisine kadar bu gerçek değişmemiştir. Organize sanayiye gittiğimizde, arkadaşlarımızın masasında bir yerel gazete göremezsiniz, resmi kurumlarda da göremezsiniz. Bu insanların sıkıntısı olduğunda ilk başvurduğu yerlerde yerel gazetelerdir bunu kimse unutmasın”dedi.

KOCA: HAKLI KIVANCINI YAŞIYORUZ

Nafiz Koca, 1N1K web sitesiyle görsel basında da yer alacaklarını belirterek, “Günışığı Gazetesi olarak yazılı basında yolumuza devam ederken gelişen dünyanın teknolojik çağına ayak uydurma adına da bundan sonrada görsel yayına da gurubumuz adına el atmış bulunmaktayız. Bundan sonra yazılı basının yanı sıra 1N 1K TV olarak Elazığ’ın ve Doğu Güneydoğunun internetten yayın yapacak ilk yerel TV’sini de sizinle tanıştırmış olmanın haklı kıvancını yaşıyoruz” açıklamalarında bulundu.

ÖZTEKKELİ: BÜTÜN GÜN İZLENMESİ MÜMKÜN

1N1K Web TV Yönetmen ve Yapımcısı Sami Öztekkeli, 1N1K TV hakkında bilgi vererek, “You Tube üzerinden yayın yapan ve bütün gün izlenmesi mümkün olan yayın ağı ile sizlere hizmet vermek üzere Elazığ’ın bütün gündemini siz değerli izleyicilerimize taşıyan yayın organı”diye kaydetti.

EROL: BASIN MENSUPLARININ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNMAK HEPİMİZİN GÖREVİDİR

Program bitiminde Günışığı Gazetesi İmtiyaz Sahibi İbrahim Taşel adına Final Eğitim Kurumlarından Murat Gürocak’a plaket takdim eden CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Günışığı Gazetesi’nin yeni formatı, yayıncılık anlayışlıyla yeniden Elazığ’da özgür bir basın algısı oluşması için aldığı sorumluluktan dolayı kutlayarak, “Basının özgürlüğünü, basın mensuplarının özgürlüğünü savunmak hepimizin görevidir. Çağdaş, süreci sorgulayan, geleceğe ışık tutmak isteyen bir toplum ancak özgür basının yönlendirmesiyle olacağı bir gerçektir. Bu anlamda basının, basın mensuplarının özgürlüğünü savunmak hepimizin görevidir. Bu salonda bulunan bireylerin sosyal statüsü, kimliği ne olursa olsun hepimizin ortak bir değeri var. O değer de Türkiye Cumhuriyeti’nin ve devlet geleneklerinin yaşatılmasıdır” ifadelerini kullandı.

AÇIKKAPI: NAFİZ KOCA VE EKİBİ BU ŞEHRE ÇOK ŞEY KATACAKTIR

22 yıl süresince gazetenin genel yayın yönetmenliğini yapan Murat Kuşbaşı’na plaketini takdim eden Ak Parti 26. Dönem Elazığ Milletvekili ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Ejder Açıkkapı ise “Günışığı Gazetesi bu şehre uzun yıllar boyunca çok şeyler katmıştır. Başta Murat Kuşçubaşı kardeşimiz olmak üzere değerli hocamız İbrahim Taşel’e sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Bundan sonrada Sayın Nafiz Koca ve ekibi bu şehre çok şey katacaktır” diyerek sözlerini tamamladı.