Anayasa değişikliği ve halk oylamasıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Ak Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor.

Başkan Gürgöze sandıklardan çıkan sonucu değerlendirerek; "Sandıktan çıkan sonuçta millet bize ne mesaj verdi biz ona bakıyoruz. Partinin yetkili servisleri bunu tartışacaklar. Neden daha çok bir oy olmadı diye araştırma yapacaklar"

Sandık Sonuçlarıyla İlgili Rapor Yarın Ankaraya Gidiyor

Partiye seçim sonuçlarıyla ilgili raporu ayın 30 unda vereceklerini dile getiren Gürgöze, “Biz bütün başkanlarımızdan raporlar aldık. O raporları bir araya getirdik ve bizim de hazırladığımız bir rapor var. Bunları bu akşam geç saatlere kadar çalışarak, birleştirip son düzenlemeleri yapıp teslim edeceğiz. Raporu sadece parti başkanına ve parti yetkilisine veriyoruz. Raporda ülke gündemi ve il gündemini etkileyen çalışmalarımız var. Ak Parti seçim sonuçlarını her zaman en iyi değerlendiren partidir. Bizden 1 Kasım seçiminden sonrada bir rapor istenmişti ve sonrasında bizi Ankara’ya çağırıp yüz yüze konuşmuşlardı. Tahmin ediyorum ki bu rapordan sonrada aynısı olacak.”

Ak Parti Değişimi Ortaya Koydu

Ak Partinin değişimi ortaya koyduğunu söyleyen Gürgöze, “Halkımız Osmanlının son dönemlerinden kalma parlamenter sistemle yönetiliyor. Biz bunu değiştirmek için bu halk oylamasına gittik. Bu değişimle tek adamlık olacak algısı oluşturulmaya çalışıldı. Biz bu seçimden daha fazla oy oranı bekliyorduk ama gündeme baktığımızda bu aldığımız oy kesinlikle bir başarıdır. Çünkü bu değişim zor bir değişimdir. Ülkenin yönetim sistemini değiştirmek gerçekten zor. Zaten eğer Ak Parti gibi güçlü bir parti ve Recep Tayyip Erdoğan gibi güçlü bir lider olmasaydı, bu sistemi farklı bir parti getirmeye çalışsaydı yüzde kırka ulaşamazlardı. Biz bu seçimde beş tane Elazığ seçmeni kadar oy farkıyla kazandık.”

ELAZIĞ’IN MAHALLERİNDEKİ OY DURUMU

Bu seçim sonuçlarının ortaya koyduğu bir takım gerçekler var. Elazığ’da yüzde 72 oy aldık. Elazığ’daki Karakoçan, Maden ve Ağın ilçelerimizin dışında diğer ilçelerde yüzde 70’in üzerinde oy aldık. Mahallelerdeki oy oranında Sürsürü mahallesi’nde yüzde 50 sınırında duruyoruz. 21 Mahallemiz Elazığ ortalamasının üzerinde bize yer vermiş. Akpınar, Kültür ve İcadiye Mahallesi dışındaki mahallelerin doğu bölgesindeki mahallelerden olduğunu görüyoruz. Biz bu halk oylamasına MHP ile birlikte girdik. En düşük mahalle Esentepe, Fevzi Çakmak ve Yıldızbağları’nda evet oyları çok düşük. Biz Elazığ’da 38 mahallede sadece Hicret Mahallesi’nde düşüş yaşanmış.  Bu düşüş dikkatlerimizi oraya çekti. Hicret Mahallesi’yle ilgili önemli bir çalışma yapacağız. Neden bu mahallede düşüş oldu onu anlamaya çalışacağız. Biz oradaki vatandaşı anlamak zorundayız… Oy oranı Yüzde 70’ler mertebesinde ama bir düşüş yaşamışız. Hicret Mahallesi’nde Yüzde 30’un hayır demesi bizim için anlam ifade ediyor. Niçin böyle olduğunu anlamaya çalışacağız.

"Doğru İşler Yapmaya Çalışıyoruz"

“1 Kasım seçimlerinin sürecinin başında biz vardık. Hem 1 Kasım seçimlerinde hem de 16 Nisan halk oylamasında süreci biz idare ettik. Doğru zamanda doğru kararlar alarak doğru işler yapmaya çalışıyoruz. Referandum kararı alınmadan önce biz Elazığ teşkilatı olarak, genel merkezimiz her hangi bir çalışma emri vermeden, biz çalışmalarımızı erkenden yapmıştık. Genel Merkezimiz talimat verdiğinde daha birçok il çalışmalarına yeni başlarken, biz çok kısa bir süre içerisinde yüzde yüz hazırlıklarımızı tamamlamıştık. Bu konuda da Türkiye birincisi olduk. Genel merkezimizde bize hedef olarak da sonuç alma sisteminde de birincilik beklediklerini söylediler.”

2 Mayıstaki Parti Üyeliği ve 21 Mayıstaki Kongre Büyük Bir Heyecanla Bekleniyor

“Olağan üstü kongreye katılım göstereceğiz. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan hukuki nedenlerden dolayı parti ile bağını koparmıştı ama gönül bağımızı hiçbir zaman koparmadık. Tüm teşkilat mensuplarımız 2 Mayıstaki parti üyeliğini ve 21 Mayısta ki kongreyi büyük bir heyecanla bekliyor. 2017 için referandum olmamış olsaydı bizim bir takvimimiz vardı ve ona göre ilerleyecektik ama halk oylaması olunca bu program değişti. 21 Mayısdan sonra partimiz Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. 2017 nin sonlarına doğru muhtemelen il kongreleri yapılacak. Siyaset girmeyi düşünenlere benim bir tavsiyem olsun. Türkiye’de artık sistem değişti ve bizde yeni sisteme göre siyaset yapmak zorundayız. Eski siyaset sistemi artık işlevini yitirmiştir. Bu sisteme ayak uyduramayanlar silinip gideceklerdir.”

"Stadyum Konusu Artık Elazığ’ın Gündeminden Çıkacak"

“Stadyum konusunda düşüncelerimizi ben hep ifade ettim. Elazığ halkının stadyum konusunda bir beklentisi var ve bende bunu gerekli buluyorum. Şuan stadyum konusu çözüldü ama haklısınız zaman konusunda gecikmeler oldu. Stadyum konusu artık Elazığ’ın gündeminden çıkacak.”