AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, ekibiyle birlikte ilçeyi gezdi, vatandaşa referandumu anlatı, esnafın durumu sordu. Ardından Seçim Koordinasyon Merkezine geçip burada vatandaşa seslendi.

Kovancılar ilçesi Seçim Koordinasyon Merkezinde düzenlenen toplantıda ilk konuşan Kovancılar AK Parti İlçe Başkanı Cahit Gazioğlu ilçeye bu zamana kadar yapılan çalışmalar için teşekkür ederken ilçenin su sıkıntısına vurgu yaparak bu sıkıntının giderilmesi için ricada bulundu.

Sonrasında konuşan Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar, “Kovancılar’dan rekor oy bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze referandum sürecine az bir süre kaldığını belirtirken, “Kovancılar her zaman çok yoğun bir destek verdi bizlere, Ak Parti gücünü milletten alan bir partidir. Bu yüzden de hesabını da bir tek size veririz. Ak Parti hiçbir güce ve vesayet odaklarına hesap vermez. Ak Parti vatandaş ve Allah’tan başka kimseye hesap vermez. Bizler aldığımız oy oranlarıyla hiçbir zaman şımarmadık. Milletin bize verdiği desteğin karşısında bizim millete daha fazla hizmet vermemiz gerektiğine inanıyoruz. Ak Parti hak ettiğiniz hizmetleri almanız için elinden gelen her şeyi yapacaktır”

Kovancılar Suya Kavuşuyor!

Kovancılar ilçesinin çok güzel bir araziye sahip olduğunu yalnız sulama konusunda sıkıntıları olduğuna değinen Gürgöze, “Şuanda bildiğiniz gibi Kanatlı Barajı adım adım ilerliyor. Bu baraj 6300 hektarlık bir alan sulayacak. O bitince tabi ki Kovancılar’a büyük bir katkısı olacak. Dsi tarafından uzun süredir ölçümleri yapılan Köklüce’deki su kaynağının debi çalışmaları olumlu sonuçlanırsa, buraya baraj yapılacağı her zaman ifade edildi. Memnuniyetle ifade ediyorum ki bu yapılan çalışmalar, hesaplamalar sonucunda bu bölgede bir sulama barajı yapılması ve bu sulama barajından Kovancılar ovasının sulanması sağlanacak. Bildiğiniz gibi bu bölgenin proje ihalesi çıktı ve ihalesi bittiği zaman çalışmalar başlayacak” diyerek Kovancılar ilçesinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“Bu ülkenin kişilere bağlı sistemden kurtulması gerekiyor”

Referandum konusuna değinen Ramazan Gürgöze mevcut sistemin geçmişte ülkemize verdiği zararlardan bahsederek, “Başbakan ve cumhurbaşkanının anlaşamadığı dönem hangi dönem olursa olsun kriz kapıdadır. Mevcut sistemimiz kriz ve istikrarsızlık üretiyor. Bize sıkça soruyorlar. Siz 15 yıldır iktidarsınız, mademki bu sistem kriz üretiyor. Türkiye’de istikrar yok mu diyorlar. Ak Parti 15 yıldır tek başına iktidar ve bir istikrar var. Bu istikrarı üreten sistem değil. Bu partinin başında olan güçlü liderden kaynaklanmaktadır. Biz Türkiye’de istikrarı kişilere bağlı değil sisteme oturtmak istiyoruz. Bu ülkenin kişilere bağlı sistemden kurtulması gerekiyor. İstikrarın sürdürülebilir olması geleceğimiz için gereklidir. Aksi taktirde Ak Parti güçlü bir parti, Recep Tayyip Erdoğan güçlü bir lider ve iktidarda kaldığı sürece istikrarsızlığa ve krizlere asla fırsat vermez” dedi.

“Muhalefet Neden Karşı Çıkıyor?”

“Muhalefetin çekindiği tek husus sizin yani Anadolu halkının iktidara gelmesi onlar istiyorlar ki ordu, vesayetçiler ve kurumlar bu ülkeyi idare etsin. Sizler bizler sadece sandığa gidip oy verelim. Yoksa sizlerin de yakından takip ettiği gibi muhalefet partisinin genel başkanı çıkıp radyo da bu sistemi anlatırken ‘Başbakan ile Cumhurbaşkanı arasında kriz çıkarsa ne olacak?’ gibi ifade kullanarak bizim zaten bu değişikliği getirmemizdeki temel argümanı kendisinin bilinç altınında kabul ettiğini, doğru sistemin bu olduğunu çok net bir şekilde ortaya koyuyor” diyerek Ak Parti siyasi kadrolarından hiç kimsenin hayır oyu vereni denize dökeriz gibi bir ifade kullanmayacağını belirterek sözlerine devam eden Gürgöze, “Bizler Ak Parti olarak şunu söylüyoruz. 16 Nisan akşamında evet oyu çıkacağı konusunda hiçbir endişe taşımıyoruz ama şu var. Eğer 16 Nisan akşamında halkımızın kararı hayırdan yana olursa biz şunu düşünürüz. Milletimiz bunu uygun bulmuştur. Biz milletimizin uygun bulduğu yolda milletimizin bize çizmiş olduğu rotada yolumuza devam ederiz. Biz kimseyi ötekileştirmiyoruz. Biz bu ülkede hoş görünün devam etmesini istiyoruz” ifadelerini kullanarak referandum maddeleri içinde yer alan 18 yaşındaki seçilme konusuna değindi.