Gürgöze: Merkez Seçmen Sayısında Düşme Var

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, il seçim kurulundan alınan listelere göre Elazığ Merkezde oy kullanacak seçmen sayısının kesin olmamakla birlikte 243 bin 955’e düştüğünü söyledi. Gürgöze, askıya çıkan seçmen listeleri, seyyar sandıklarla ilgili bilgi de verdi.

Gürgöze: Merkez Seçmen Sayısında Düşme Var

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, kameralar karşısına geçerek, askıya çıkan seçmen listeleri başta olmak üzere, il seçim kurulundan aldıkları kesin olmayan seçmen sayıları ile ilgili bilgi verdi.

GÜRGÖZE: SEYYAR SANDIK UYGULAMASINA GEÇİLMİŞ OLACAKTIR

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Gerek muhtarlıklara, gerekse ilçe seçim kurullarına ya da ysk.gov.tr internet sitesinden müracaat ettiklerinde bir engelli formu doldurmaları gerekiyor. Bu formda raporla birlikte ilçe seçim kurullarına teslim edildiği taktirde 31 Mart 2019’da yapılacak olan seçimlerde seyyar sandık uygulamasıyla yatağa bağımlı olan, dışarı çıkması mümkün olmayan ve bunu raporla ispat etmiş olan engelli vatandaşlarımızın ayaklarına bulundukları yerde oylarını kullanmak için seyyar sandık uygulamasına geçilmiş olacaktır. Burada 24 Haziran’da oy kullanan, seyyar sandık uygulaması oy kullanan vatandaşlarımızın yeniden kayıt yaptırmalarına gerek yok” ifadelerini kullandı.

GÜRGÖZE: GİRİŞ KATINDAKİ SANDIKLARDA OY KULLANMALARI SAĞLANACAKTIR

Başkan Gürgöze, “Görme engelli ya da ortopedik engelli olduklarını doktor raporuyla ispat eden vatandaşlarımız, seçim günü zemin katta yani giriş katlarında vatandaşlarımız o sandıklara verilecek ve üst katlara gerek merdiven yoluyla, gerekse başka asansör ya da başka vasıta asansörüyle, çoğunlukla okullarda asansör olmuyor. Ama merdivenden yukarı gitmek mecburiyetinde kalmamaları için buna dikkat etmeleri ve bu taleplerini iletmeleri durumunda giriş katındaki sandıklarda oy kullanmaları sağlanacaktır” şeklinde konuştu.

GÜRGÖZE: VATANDAŞLAR SEÇMEN LİSTELERİNDE İSİMLERİNİ KONTROL ETMELİDİR

İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “Varsa bir eksiklik 17 Ocak tarihi, saat 17.00 itibariyle bu itirazlar sona erecektir. Gerek yer değiştirmesi, gerekse sandık listelerinde seçmen listelerinde isimlerinin olup olmadığının 17 Ocak’a kadar itiraz edebilirler. Tüm oy kullanacak 18 yaşın üstündeki tüm vatandaşlarımızın mutlaka bulundukları yerlerdeki muhtarlıklarda isimlerinin, seçmen listelerinde isimlerinin olup olmadıklarını mutlak suretle kontrol ettirmelerini, ya da internet aracılığıyla kontrol ettirmelerini, aksi taktirde 31 Mart günü yapılacak olan mahalli seçimlerde vatandaşlık görevi olan oy kullanma işlemini gerçekleştiremeyeceklerdir” dedi.

GÜRGÖZE: MERKEZ SEÇMEN SAYISINDA DÜŞME VAR

AK Parti Elazığ İl Başkanı Ramazan Gürgöze, “24 Haziran seçimlerinde Elazığ merkezde 263 bin 433 seçmen var iken, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde merkezde kullanılacak oy oranlarında bir miktar düşme olduğunu görüyoruz. Şu an itibariyle 243 bin 955 seçmen 38 mahallemizde ikamet eden seçmenimiz var. Merkez seçmeninde bir miktar düşme var. Bununda sebebi herhangi bir nüfus azalması değil, daha çok muhtarlık seçimleri de yapılacak, köylere, ilçelere muhtarların seçmeni kaydırması ya da vatandaşın köylerine veya mezralarına, ikamet ettiği yerlere seçmen listelerini oraya kaydırdıkları anlamına geliyor. Merkez beldelerimizde bir miktar artma olduğunu görüyoruz. Merkez 4 beldemizde daha önce 17 bin 966 seçmen var iken şimdi 19 bin 325’e çıktığını görüyoruz. Merkez köylerimizde de merkezde azalan seçmenin köylere gittiğini, merkez köylere yaklaşık 6 bin civarında bir taşınmanın olduğunu görüyoruz” ifadelerine yer verdi.

HABER: SITKI TAŞEL

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137