AK Parti İl Başkanı Ramazan Gürgöze, basının karşısına geçti ve Pazar günü sona erecek aday adayları başvuru süresinin ardından işleyecek süreç hakkında bilgiler verdi.

Başkan Gürgöze yaptığı açıklamada, “Yarın itibariyle partimizde aday adaylığı başvuru süreçleri bitecek ve sonraki süreçler hakkında da sizlere gerekli bilgilendirmeyi yapacağız” dedi.

“BÜTÜN KADROLARIYLA SEÇİME HAZIR OLAN BİR PARTİYİZ”

“Bütün kadrolarıyla, en ücra köydeki, en uzak yerleşim birimindeki kadrolarıyla seçime hazır olan bir partiyiz” diyen Başkan Gürgöze, “Biz seçimlerin zamanında yapılmasını arzu etmemize rağmen her daim seçim olacakmış gibi hazırlıklı olan bir partiyiz. Elazığ il teşkilatı da bunun örnek illerinden bir tanesidir. Haziran seçimlerinde, 1 Kasım seçimlerinde, 16 Nisan Cumhurbaşkanlığı referandumunda bizle bu konuyla ilgili çok başarılı çalışma örneği ortaya koyduk. Elazığ teşkilatı olarak çok önemli başarılara imza attık. Ekibimiz çok güçlü. Seçim noktasında ekibimiz çok tecrübeli. Bu gücümüzü, tecrübemizi inşallah 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde de şimdiden başlamak üzere, daha doğrusu erken seçim kararı alındığı andan itibaren tüm kamuoyuna göstermiş bulunuyoruz” diye konuştu.

“PARLAMENTER SİSTEMİN 24 HAZİRAN AKŞAMI TARİHE KARIŞACAĞINA HEP BİRLİKTE ŞEHADET EDECEĞİZ”

Başkan Gürgöze açıklamasına şöyle devam etti: “Milletimiz her hususta hazırlıklı olan, kendisine hizmet etme yolunda hazırlıklı olan, teşkilatlarıyla seçimlere hazırlıklı olan, teşkilatlarıyla halkın içerisinde olan partileri, siyasetçileri çok fazla destekliyor, desteklemeye devam edeceğine inanıyoruz. Bu süre içerisinde ve bundan sonraki süreçlerde Allah’ın izni, milletimizin desteği ve halkımızın duasıyla inşallah bizler 24 Haziran akşamı kaldığımız yerden daha güçlü bir şekilde Türkiye’ye, insanlarımıza ve insanlığa hizmet etmeye daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz. Çünkü 24 Haziran seçimleri aynı zamanda sadece genel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimi manasına gelmiyor. Aynı zamanda Türkiye’de uzun yıllardır kullanmakta olan parlamenter sistemin 24 Haziran akşamı tarihe karışacağına, tarihin sayfalarında yer alacağına hep birlikte şehadet edeceğiz.”   

“TOPLAM 45 KİŞİ DOSYA ALMIŞ BULUNMAKTADIR”

Bugün olduğu gibi 24 Haziran sonrasında da hizmete devam edeceklerini kaydeden Gürgöze, “Toplam AK Partimizden milletvekili aday adayı olmak için dosya alan kişi sayısı 45. Resmi müracaatını gerçekleştirip gerek ilimizde gerekse genel merkezimizden Elazığ’da milletvekili adayı olmak istediğini ifade eden ve belirten kişi sayısı 23. Yani toplam 45 kişi dosya almış bulunmakta. Resmi olarak 23 kişi müracaatını gerçekleştirmiş, bugün itibariyle ve yarın da bu salonda çok sayıda milletvekili aday adayının basın açıklamasına şehadet edeceksiniz” ifadelerini kullandı.

“TEMAYÜL YOKLAMASI 2 MAYIS ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILACAK”

Gürgöze, aday adayları için yapılacak olan temayül yoklamasına değinerek, “2 Mayıs Çarşamba günü başvuran aday adayları hakkında tüm teşkilatlarımız arasında bir temayül yoklaması yapılacaktır. Bu temayül yoklamasında partimizde görev yapan şu an itibariyle görev başında bulunan il yöneticileri, il yönetim kurulu üyeleri, il kadın gençlik yönetim kurulu üyeleri, merkez ilçe yönetim kurulu üyeleri, ilçe yönetim kurulu üyeleri, belde yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları yönetim kurulları, belden kadın kolları ve gençlik kolları başkanları, köy temsilcileri, mahalle başkanları, geçmiş dönemde AK Parti saflarında il başkanlığı yapmış ancak aday olmayan il başkanları oy kullanabilecek. AK Parti’de milletvekilliği yapmış ve aday adayı olmayan milletvekilleri oy kullanabilecek” şeklinde konuştu.

“SONUÇLAR HİÇBİR ŞEKİLDE AÇIKLANMAYACAK”

Gürgöze temayül yoklaması sonuçlarının kesinlikle açıklanmayacağına vurgu yaparak, “Yapılacak olan temayül yoklaması genel merkezimizde sayılacak ve hiçbir şekilde açıklanmayacak. Sadece yetkililerin dışında hiç kimse bunun hakkında bilgi sahibi olmayacak” dedi.

Gürgöze, temayül yoklamasının Çarşamba günü Doğukent Mahallesi 15 Temmuz Şehitleri spor salonunda gerçekleştirileceğini de duyurdu.