CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un satırbaşları şöyle;

“Bugün ve gelecek; Cumhuriyeti kuran, onu demokrasi ile taçlandıran, eşitlik, özgürlük, dayanışma ve hakça bölüşüm gibi sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini bu topraklara getiren partinin önüne şimdi de dördüncü büyük atılımı şart koşmaktadır.

31 Mart seçimleri sonrasında 11 büyükşehir ve 10 il olmak üzere toplam 21 kentin belediyesi Cumhuriyet Halk Partililer tarafından yönetiliyor, bu kentlerde yaklaşık 40 milyon yurttaşımız yaşıyor, diğer bir ifadeyle Türkiye nüfusunun yarısının Cumhuriyet Halk Partili belediyeler tarafından yönetildiğini söylemek mümkündür.

Parti tabanımızın, örgütlerimizin ve Genel Merkezimizin pazartesiden itibaren tüm gündemi iktidar olacaktır, sorumluluğumuzun bilincinde olacağız. Genel Başkanımız Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun liderliğinde toplumun farklı kesimlerini bir araya getirerek oluşturulan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı’nı ve Meclis çoğunluğunu alması için her türlü çabayı göstereceğiz.

CHP’nin; en büyük parti konumuna yükselmesi, Millet İttifakı bileşenlerinin çoğaltılması, Türkiye’de değişimin ve yenileşmenin öncülüğünü yapması, geniş toplum kesimlerini 21. Yüzyılın Türkiyesi hayalimize inandırması, sosyal devlet anlayışının tekrar ayağa kaldırılması, 18 yıllık AKP iktidarının yarattığı toplumsal, kurumsal tahribatların onarılması ve özgürlükler cumhuriyetinin inşa edilmesi gibi tarihsel sorumlulukları vardır.

İnanıyorum ki bu haftasonu yapacağımız İKTİDAR KURULTAYIMIZ tarih kadar köklü, her birimizin yaşamından daha eski, ömrümüzden uzun ideallerimizin gerçekleşmesi için ilk başlangıç, muhalefette yaptığımız son kurultay olacaktır.

41 yıl sonra Elazığ’dan seçilmiş bir milletvekili olarak kurultayımızda Parti Meclisi Üyeliğine aday olacağım, delegelerimizin demokratik sağduyu ile her zaman olduğu gibi doğru kararı vereceklerini bilinci ile kurultayımızın tüm Türkiye’ye hayırlı olmasını diliyorum.”