24 Haziran seçimlerinde Elazığ’dan CHP 1. Sıra milletvekili adayı olan Gürsel Erol, Elazığlılarla buluştu.Cumhuriyet Halk Partisi Elazığ 1. Sıra milletvekili adayı Gürsel Erol, Öğretmenevi önünde kalabalık vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.

Öğretmenevi önünde vatandaşlara seslenen Gürsel Erol,23 yıl sonra yeniden aranızdayım diyerek, 1995 yılı seçimlerinde de Elazığ’dan milletvekili adayı olduğunu hatırlattı.

“PKK’YA MEYDAN OKUDUK”

Siyaset anlayışlarının kavga üzerine değil, çözüm odakları olduğunu ifade eden Gürsel Erol, ülkede yaşayan herkesin düşüncelerini özgürce ifade edebilmesi gerektiğini söyleyerek “  Bizim siyaset anlayışımız kimsesizlerin kimsesi olmak sizlerin sahibi olmak. Sorun çözmek ve sorunu çözerken de herkese adil olmak. Yani karşıtlı gerilim üzerinden siyaset yapmak yerine çözüm odaklı bir siyaset yapmayı daha doğru bulduk. Tunceli Milletvekilli görev süresince de bu anlayış ile harekât ettim. Kanun hükmünde açığa alınan öğretmenlerin görevlerine iadesi ile ilgili basın toplantısı yaptık. O zaman doğanın yaşam hakkını savunmak için basın toplantıları eylemler yaptık. En önemlisi TERÖR örgütü tarafından katledilen Necmettin Öğretmenin yaşam hakkına sahip çıkarak PKK’ya meydan okuduk o kente. Bizim değerlerimiz bu ülkede yaşayan herkes özgürce yaşamalı özgürce düşünceleri ifade etmeli. Hiç kimsenin düşüncesinden dolayı öldürülmesi yaşamına son verilmesi asla ve asla kabul edilebilir değil. Herkesin yaşam hakkı vardır. Herkesin siyasette tercih hakkı vardır. Bunlara saygı duyacağız” ifadelerine yer verdi.

“TUNCELİ BİZİM İÇİN BİR REFERANSTIR. ELAZIĞ YENİ HİZMET ALANIDIR”

Gürsel Erol, herkese eşit ve adil davranacaklarını da belirterek, Elazığ’ın 40 yıllık siyasi tablosunu değiştireceklerini kaydederek “ Elazığ da kimsesizlerin kimsesi olmaya geliyoruz. Sesi çıkmayanların sesi olmaya geliyoruz. Herkese eşit adil davranamaya geliyoruz. Size hizmet için adayız. Size hizmet etmekten onur duyacağız. Elazığ’ın 40 yıllık siyasi tablosunu değiştireceğiz. Hep birlikle başaracağız. Buradan seçilerek Elazığ’ı parlamentoda en iyi şekilde temsil edeceğiz. Bize güvenin bize inanın. Tunceli bizim için bir referanstır. Elazığ yeni hizmet alanıdır” şeklinde aktardı.

Gürsel Erol ve beraberindekiler daha sonra CHP İl Binasına geçerek, partililerle bir araya geldi.

“ARZU ETTİĞİMİZ BİR MİLLETVEKİLİ PROFİLİ İLE KARŞIMIZA ÇIKACAK”

CHP İl Başkanı Zeki Kaplan, Gürsel Erol’un Elazığ’dan milletvekili adayı olmasının kendilerini sevindirdiğini söyleyerek “ Bugün 26. Dönem 24 Haziranda sona erecek olan Tunceli Milletvekillerimizden Gürsel Erol’u Elazığ da cesaret ederek burada da bir milletvekili kazanmak adına el atarak cesaretinden dolayı da kendisini tebrik ediyorum. 24 Haziranda da inşallah Sayın Gürsel Erol’u Elazığ da uzun süreden beri arzu ettiğimiz bir milletvekili profili ile karşımıza çıkarak bizi onurlandıracağını umuyoruz. Bunu da gerçekten yürekten arzu ediyoruz” diye kaydetti.

“ELAZIĞ’A BİR KAHRAMAN SEÇECEĞİNİZE İNANIYORUM”

CHP Tunceli İl Başkanı Şükrü Kılıç, Gürsel Erol’ a Tunceli’ye yaptıkları hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek “ Çok zor bir süreçte ilimize geldi. İlimize bir milletvekili kazandırdı. Çok teşekkür ediyoruz. Bir açıdan hüzün ile sevinci bir arada yaşıyoruz. Sonuçta milletvekilimizin henüz daha görev süresi bitmedi. Biz milletvekilimizin çok daha iyi hizmet edeceğini düşünüyorduk. Çok daha önemli işlere imza atacağını bekliyorken bir baskın seçim kararı ile karşı karşıya kaldık. Beklentilerimiz eksik kaldı. Onları gerçekleştireceklerinden emindik. Ondan hiç şüphemiz yoktur. Ama bir açıdan da seviniyoruz. Çalışkan, üretken, tuttuğunu koparan bir milletvekilini size teslim ediyoruz. Burada da bu milletvekilliğini yapmasını bekliyoruz. Emaneten bırakıyoruz size. Bu zorlu süreçte Elazığ da çok önemli görevler yapacağını ve uzun süreden beri milletvekilliği sıfatı ile temsil edilemeyen Elazığ’a da buradan da bir kahraman seçeceğinize inanıyorum. Size emanet ediyoruz. Başarılar diliyoruz.

CHP Elazığ Milletvekili 1. Sıra adayı Gürsel Erol, ailesi daha sonra Elazığ’daki ana ocağını da ziyaret etti.