Gürsel Erol, Muhtarlarla Buluştu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, yaşanan depremin ardından devletin büyük olduğunu vatandaşlara anlattıklarını söyledi. Muhtarlarla bir araya gelen Erol: “Devletin Yancı bir hükümet olmadığını söyledik” şeklinde konuştu.

Gürsel Erol, Muhtarlarla Buluştu

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Deprem sonra muhtarların mahallelerindeki yaşadıkları sorunların çözümü ile ilgili değerlendirme toplantısı yaptı.

EROL: MUHTARLARIMIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gürsel Erol, “Bugün Elazığ’da Muhtarlarımızla bir araya gelip, deprem sonrası muhtarlarımızın kendi mahallerinde yaşadıkları sorunlarla ilgili, vatandaşların talepleriyle, beklentileriyle ilgili mağduriyetlerin çözümünün ne noktada olduğunu ve şuanda yapılması gereken işlerle ilgili taleplerin ne olduğu konusunda bir değerlendirme yapacağız. Ben özellikle muhtarlarımıza olumlu cevap vererek toplantıya katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Büyük iş başardınız ” dedi.

EROL: DEVLETİN YANCI BİR HÜKÜMET OLMADIĞINI İLK GÜNDEN İTİBAREN SÖYLEDİK

Erol, depremde devletin büyük olduğunu vatandaşlara anlattıklarını belirterek, “Biz ilk günden beri hep şunu söylemiştik; Devletimiz büyüktür. Devletimizin yancı bir hükümet olmadığını, Sayın Cumhurbaşkanımız, Bakanlarımız, Siyasi parti başkanları, Sivil toplum örgütlerimizden, Siyasi Partilerimizden, Türkiye’de parti ayrımı yapmaksızın belediyelerden ve Türkiye’de yaşayan 83 milyon yurttaşımızdan ibaret olduğunu ve Elazığ’da yaşanan deprem sonrasında 83 Milyon yurttaşımızın kendisini vicdanen sorumlu hissettiğini ve devletimizin de Elazığ’da olduğunu ve Sayın Cumhurbaşkanımız geldi.  Ve parti ayrımı yapmaksızın partilerin genel başkanları geldi, Yardımlar geldi. Herkes Elazığ’da ki acıya ortak oldu. Bu anlamda ilk günden beri katkı sunan herkese teşekkür ettik. Ve Elazığ’ın sokaklarında gezerek, Devletin büyük olduğunu, sorunların çözüleceğini, Devlete güvenilmesi gerekildiğini söyledik. Doğrusu da budur. Sonuç itibariyle Siyasi iktidarın bir hizmet planlaması vardı. Burada beklentiler tam anlamıyla karşılık buldu” diye ifade etti.

EROL: VATANDAŞLARIN TALEPLERİ KONUSUNDA BİLGİ NOTU HAZIRLAYACAĞIZ

Gürsel Erol, “Vatandaşlarımızın beklentilerini ve depremden etkilenen yurttaşlarımızın sorunlarla ilgili taleplerinin ne olduğu konusunda bilgi notu hazırlayacağız. Yeniden mecliste bir araştırma yönergesi verdik. 2 haftadan sonra gündeme gelebilir. Deprem sonrası vatandaşın beklentilerinin  karşılanmış mı? Karşılanmışsa hangi konular karşılanmış ve bu süreçle ilgili eksiklikler nelerdir? Bunların tespiti ile ilgili yönerge verdim meclise ve Çevre Şehircilik komisyonunun Elazığ’a gelmesi için meclis başkanından talep ettim” diye kaydetti.

GÜL: MUHTARLIKLARIMIZDA CİDDİ BİR YIĞILMA OLDU

Elazığ muhtarlar dermeği başkanı Ahmet Gül’de, “Muhtarlıklarımızda ciddi bir yığılma oldu. Vatandaşlarımız çok sayıda taleplerini iletiyorlar. Şuanda yaşadığımız sıkıntılar kira yardımları konusunda ki sıkıntılar. Hak sahipliği sürecinde tapudaki karışıklıklar, tapusu olmayanlar, kayıt belgesi olmayanlar, varis olanlar ve şuanda akıbetlerinin ne olacağı belli değil” ifadelerini kullandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137