Gürsel Erol, THY İle İlgili Çözüm Önerisi Hazırladı

Türk Hava Yolları’nın Elazığ Havalimanı’na düzenlediği seferleri azaltma kararının ardından CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol talep ve çözüm önerileri oluşturarak, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve Türk Havayolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’ya gönderdi.

Gürsel Erol, THY İle İlgili Çözüm Önerisi Hazırladı

Türk Hava Yolları’nın Elazığ Ankara gece seferlerini haftanın 7 gününden 2 güne düşürmesinin ardından CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve Türk Havayolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı’ya talep ve çözüm önerileri gönderdi.

Milletvekili Gürsel Erol’un dilekçesi, talep ve çözüm önerileri şu şekilde; “Elazığ Havalimanı’nın Elazığ’ın yanı sıra Tunceli kısmen Muş, Bingöl ve uçuş saatlerin tercihi bakımından Malatya yolcularının da kullandığı birkaç ile hitap eden bir havalimanı konumundadır.

EROL: ELAZIĞ’IN TİCARİ VE KÜLTÜREL GELİŞİMİNDE ENGEL TEŞKİL EDECEĞİ KANAATİNDEYİM

Havalimanında uçuş sefer sayılarının düşürüldüğünü öğrenmiş bulunmaktayım. Bu kararın Elazığ’ın ticari ve kültürel gelişiminde engel teşkil edeceği kanaatindeyim.

 Aşağıda yer alan taleplerin ve çözüm önerilerinin tarafınızca değerlendirilmesini saygılarımla bilgilerinize arz ederim.                                                                                                   

1- Elazığ - Ankara uçak seferlerinde yapılan düzenleme ile uçuşlardaki azalmanın sektöre zararları dile getirilmiş olup bu doğrultuda ilimize düzenlenen uçuşların tekrar artırılmasıdır,  talep edilen uçuşlar her gün Elazığ-Ankara 06:00 ve 18:50 Ankara-Elazığ 17:00 ve 23:50 olması,

2- Elazığ –Sabiha Gökçen uçuşlarında uçuş saatinin revize edilmesi ve ek sefer konularak uçuşların artırılması,

3- Yaz aylarında düzenlenen Elazığ yurtdışı uçuşlarının kış aylarında da haftada bir kaç sefer düzenli olarak düzenlenmesi,

4- Elazığ’dan özellikle Umre sezonunda haftada bir ya da iki haftada bir sefer uçuş planlamasının yapılmasını talep eden acenteler uçak ihtiyaçlarını uçak kiralama ile hâlihazırda yaptıklarını belirtip düzenli sefer gelmesi halinde bu uçuşlara yolcu desteği vereceklerini belirtmişlerdir.

5- THY ve Anadolu jet uçak bilet fiyatlarının yüksek olduğu bilgisi paylaşılmıştır. Bölge illeri ile karşılaştırıldığında Elazığ uçaklarının bilet fiyatlarının kış sezonunda dahi yüksek kaldığı,

6- Elazığ –İzmir uçuşlarının Pegasus Havayolları tarafından düzenlendiği ve sefer sayısının artırılması sabah akşam uçak seferleri düzenlemesi bunun kabul görmeme durumunda her gün karşılıklı sefer yapılması,

7- Elazığ Havalimanından özellikle Bingöl, Tunceli- Kovancılar -Karakoçan yolcularının yaşamış olduğu servis sıkıntısı ile alakalı acil çözüme kavuşturulması. Mevcut durumda yolcuların havalimanı dışına yürümesi ve orada bulunan servislerle ulaşımlarını sağladıkları bilinmektedir” şeklinde çözüm önerilerinde bulundu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
seviyoruz seni
seviyoruz seni - 5 yıl Önce

Allahına kurban VEKİLİM böyle devam et gözümün yağını ye...

SIRADAKİ HABER

banner137