Göreve başladığı ilk günden “Ziyaret etmediğimiz tek okulumuz kalmayacak” diyen İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, Maden ve Sivrice İlçelerindeki okulları tek tek ziyaret etti.

İlçeler ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki iletişimin hızlanması, sorunlara müdahalenin hızlı ve etkin bir biçimde yapılması adına her ilçe için İl Müdürlüğünden bir Şube Müdürünü İlçe Koordinatörü olarak görevlendiren Müdür Gürtürk, Maden ilçesini Maden ilçe koordinatörü Şube Müdürü İlhan Makinist ile ziyaret etti.

Maden İlçe Milli Eğitim Müdürü Behçet Tekdemir’i de yanına alan Müdür Gürtürk ilçe merkezinde ve köylerinde bulunan okulları beraberindeki heyet ile birlikte ziyaret ederek öğretmen ve öğrenciler ile bir araya geldi.

Okul ziyaretlerinde okul yöneticilerinden brifing alarak, talepleri not eden Müdür Gürtürk, mevcut durumu ve sorunları yerinde görerek müdahale etmenin daha etkin ve verimli sonuçlar doğurduğunu ifade etti.

“HIZ KESMEDEN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Gürtürk yaptığı açıklamada, “Yaptığımız ziyaretlerde görüyoruz ki köy okullarımızda görev yapan öğretmen ve idarecilerimiz ziyaretlerimiz nedeniyle yalnız olmadıklarını, kendileri ile ilgilenildiğini, bir başına bırakılmadıklarını anlıyorlar. Bizler koltukta oturup makam işgal etmek için bu göreve gelmedik. Hizmet etmek, yol aşındırmak, ve ekibimizle birlikte çalışarak ilimize faydalı işler yapmak için bu işe talip olduk. Ziyaret ettiğimiz bazı okullarımızdaki öğretmenlerimizin şaşkınlıklarına şahit oluyoruz. Şaşkınlar çünkü bugüne kadar okullarına kadar giderek onları ziyaret eden, yanlarında olduğunu hissettiren kimse olmamış. Bunu görünce anladık ki biz doğru yoldayız, bu yolda hız kesmeden de çalışmaya devam edeceğiz. Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri olarak bizler çalışan, üreten, emek veren, özveri ve fedakarlık içerisinde görevlerini ifa eden öğretmenlerimizin ve okuldaki idarecilerimizin yolunu açmakla, onların önlerindeki engelleri kaldırmakla mükellefiz.

“ÜCRA KÖYLERİMİZDE HİZMET VEREN OKULLARIMIZIN DONATIM AÇISINDAN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR”

Biz yapılan her güzel işte öğretmenlerimizin ve okullarımızın yanında olacağız. İlçelerimize yaptığımız ziyaretlerde köy okullarımızı ziyaret etmek, oradaki meslektaşlarımızla bir araya gelerek sohbet etmek, varsa sorunlarına çözüm olmak bizi fazlasıyla memnun ediyor. Özellikle en ücra köylerimizde hizmet veren okullarımızın donatım açısından desteklenmesi gerekliliğine inanıyorum. Çünkü bu okullarımız devletimizin gücünün ve vatandaşımıza verdiği değerin birer abidesi gibi duruyor köylerimizde. Köy okullarımızda görev yapan, fedakarca çalışan bütün öğretmenlerimi kutluyorum, başarılar diliyorum, her zaman yanlarında olduğumu bilmelerini istiyorum” dedi.

Müdür Gürtürk, Maden ilçesindeki ziyaretlerinden sonra Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi tarafından bağışlanan kitaplarla açılan Maden Şehit Cengiz Erdur Devlet Hastanesindeki kütüphanenin açılışına katıldı.

ŞEHİT OĞLUNUN OKUDUĞU OKULDAN, BABASININ İSMİNİN VERİLDİĞİ HASTANEYE DESTEK

İlçe Kaymakamı Ömer Büyükergene’nin de katıldığı programda hastanede açılan kütüphanenin zenginleştirilmesi adına müdürlükten talepte bulunan hastane yönetiminin isteği İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yerine getirildi.

Şehit Cengiz Erdur’un oğlunun eğitim gördüğü Ahmet Kabaklı Anadolu Lisesi yönetimi bir kampanya düzenleyerek kısa süre içerisinde toplanan kitapları Maden ilçesine götürerek hastane kütüphanesine teslim etti.

Müdür Gürtürk, “Şehidimizin adının verildiği hastanemize yine şehidimizin oğlu Muhammet Erdur’un eğitim gördüğü okulumuzdan destek gelmesi oldukça anlamlıdır. Ahmet Kabaklı Anadolu Lisemizi Okul Müdürü Murat Koç’u ve bu kampanyaya destek veren bütün arkadaşlarımı kutluyorum” dedi.

GÜRTÜRK, SİVRİCE İLÇESİNİ DE ZİYARET ETTİ

Sivrice İlçesini de Şube Müdürü Kazım Karaca ile birlikte ziyaret eden Müdür Gürtürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özdal Akdemir’den ilçe hakkında bilgi aldıktan sonra okul ziyaretlerini gerçekleştirdi.

Okul ziyaretlerinde öğrenciler ile bir araya gelen Müdür Gürtürk son olarak Belediye Başkanı ve Kaymakamı ziyaret ederek ilçeden ayrıldı.