İl Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, 10 Kasım Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gürtürk mesajında, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, büyük devlet adamı Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, ebediyete uğurladığımız günün 79. yıl dönümünde saygı, minnet ve rahmetle andıklarını ifade etti. 

“Destanımız, tarihteki şanlı yerini Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları sayesinde almıştır”

Gürtürk, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Tüm insanlığa rehber olan kurtuluş mücadelesi destanımız, aziz milletimizin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali olarak, tarihteki şanlı yerini Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları sayesinde almıştır.

“Kurtuluş Savaşı destanı, her vatandaşımızın övünç kaynağı olmuştur”

Dünyanın en güzel coğrafyasında, çağdaş, hür ve medeni bir toplum olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet varlığı ve birliği inanç ve ülküsüyle, büyük önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları tarafından Anadolu’da başlatılan Kurtuluş Savaşı destanı, her vatandaşımızın övünç kaynağı ve en öncelikli rehberi olmuştur.

“Düşüncelerindeki evrensel boyut, O’nu milletimizin yetiştirdiği en önemli liderlerinden biri yapmıştır”

Tarihin yetiştirdiği en büyük dehalardan biri olan ATATÜRK’ün; vatanseverliği, ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerine hâkim oluşu, milli ve insani değerlere verdiği önem ve düşüncelerindeki evrensel boyut O’nu milletimizin yetiştirdiği en önemli liderlerinden biri yapmıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 79 yıl önce ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, kahraman silah arkadaşlarını ve bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi; rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhları şad olsun.”