Elazığ’da uzun süredir yerel gazetecilikte hizmet veren Haberkent Gazetesi 25’inci yılına girdi.

GÜNDEM: AYNI ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

25 yıllık uzun süre zarfında birçok zorlukları atlattıklarını ifade eden Haberkent Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Efraim Gündem, “Bizim amacımız bu şehir ve insanların sıkıntılarını, problemlerini belirlemek, gündeme taşımak ve çözüm için zemin oluşturmak. Bu doğrultuda haberler yaptık, yanlışları gündeme taşıdık. Tartışalım dedik. Söylenen ancak yapılmayan, başlanıp ancak bitirilmeyen çalışmaları haber yaptık. Bütün bu çalışmaları yaparken tek amacımız ilimizin gelişmesi için oldu. Bundan sonra aynı çalışmalarımız devam edecek” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM: ELAZIĞ HALKI YEREL GAZETESİNE SAHİP ÇIKMIYOR

Anadolu’da gazetecilik yapmanın çok zor olduğunu, ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşandığını dile getiren Gündem, “3 yıl önce ilimizde 12 gazete vardı. 4 gazete çatısı altında birleşme zorunda kaldık. Bu birleşmemize rağmen ekonomik sıkıntılar her geçen gün arttı. Elazığ halkı yerel gazetesine sahip çıkmıyor. İlimizde yayınlanan 4 gazete var. İnsanlarımız bu gazeteyi bayilerden almıyor ve sormuyor. Oysa vatandaşlarımız gazetelere sahip çıksa hem biz daha rahat haberler yaparız hem şehrin gelişmesi için elimizden gelen katkıları sunarız” şeklinde konuştu.

GÜNDEM: BİZ DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDAN İNŞALLAH ŞAŞMAYACAĞIZ

Efraim Gündem, “Hak bildiğimiz yolda devam edeceğiz. Elazığlılar için gerekli habercilik çalışmalarını yapmaya devam edeceğiz. Biz doğru bildiğimiz yoldan inşallah şaşmayacağız. Ama insanlarımız da artık gazetelerine sahip çıkma vakti gelmiştir” dedi.

HABER: SITKI TAŞEL