Hacı Adayları Kutsal Yolda

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının konusu hem hac kafilerinin kutsal mekanlara yolculuğu hem de kurban bayramı için Diyanet İşleri Başkanlığının toplayacağı kurbanlıklar oldu.

Hacı Adayları Kutsal Yolda

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, kutsal topraklara yolculukla ilgili açıklamalarda bulundu.

“DUAMIZ, GÜZEL VE SAĞLIK, AFİYETLE HAC YAPMALARI VE CENNET VATANIMIZA YENİDEN DÖNMELERİDİR”

Sarıkaya, “İlimizden bin 26 hacımız bu yıl kutsal topraklara gidip sağlık afiyetle hac vazifelerini yerine getirmiş olacaklar. Bütün hacılarımız için duamız inşallah güzel ve sağlık, afiyetle hac yapmaları ve cennet vatanımıza yeniden dönmeleridir” ifadelerini kullandı.

“364 HACIMIZ ŞİRKETLE, 662 HACIMIZ DA DİYANET TEŞKİLATIYLA GİDİYOR”

Sarıkaya, hacca gideceklerin yüzde 60’nın diyanet aracılığı ile gittiğini diğer yüzde 40’lık kısmının da şirketler aracılığı ile gittiğini kaydederek, “Hacca gidecek vatandaşlarımızın yüzde 60’ını Diyanet yüzde 40’ını A grubu şirketler götürmektedir. Bu durumda 364 hacımız şirketle, 662 hacımız da diyanet teşkilatıyla gidiyor” şeklinde konuştu.

“KURAYA MÜDAHALE GİBİ BİR DURUM ASLA OLAMAZ”

Düzenlediği basın toplantısında Sarıkaya, hac kuralarıyla ilgili yapılan eleştirilere de yanıt verdi.

Sarıkaya, “İlk yazılanın ismi bir defa kuraya konuyor. 10 defa yazılanın ismi de 10’la çarpılarak yani 100 defa kuraya konulmuş oluyor. Buna rağmen bazıları bir defa kuraya konmuş olsa da çıkabiliyor. 10 defa giren de çıkmaya biliyor. Bu manada vatandaşlarımız, kardeşlerimiz şundan emin olsunlar, kuraya müdahale gibi bir durum asla olamaz. Kimse bunun vebaline giremez” diye konuştu.

İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, bağışla ilgili hedeflerine değindi ve “Hedef 135 bin ülkeye ulaşmak” dedi.

“KİM KURBAN KESMEDİ ACABA DİYE DÜŞÜNDÜK, KURBAN DAĞITACAK 7 AİLE ZOR BULDUK”

Sarıkaya, “Öyle garip, hayat zorluğu yaşayan ülkeler var ki. İstanbul Eyüp’te bir toplantıya katılmıştım. Diyor ki verdiğimiz eti hemen kesip, pişirip yemiyorlar. Askılara asıp kurutuyorlar. Eti neden yemiyorsunuz diye sormuşlar. Onlarda demiş ki biz bu etle bir yıl idare ediyoruz. Geçen sene kurban kestim. Eşimle birlikte oturduk kim kurban kesmedi acaba diye düşündük, kurban dağıtacak 7 aile zor bulduk. Bu dini bir şart değil ama bir geleneğimiz var” şeklinde konuştu.

“YURTDIŞI BAĞIŞLARDAN 600 LİRA, YURTİÇİ BAĞIŞLARDAN 850 LİRA ALINACAK”

Sarıkaya, bu yıl yurtdışı bağışlardan 600 lira, yurtiçi bağışlardan 850 lira alınacağını ifade ederek, “Elazığ’da hafta sonu dahil müftülüğümüzün 1. Katında Türkiye Diyanet Vakfı şubemiz var. Orada görevli arkadaşlarımız makbuz karşılığı vekaletle kurban bağışınızı alıyor. Yurt dışı 650, yurt içi 850 TL. Alındıktan sonra en kısa sürede bağışı yapan kardeşimize mesaj geliyor” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137