İl Müftülüğü tarafından kutsal topraklara gidecek hacı adaylarına, uygulamalı eğitim semineri düzenledi.

Bu yıl Diyanet İşleri Başkanlığı ve özel şirketler aracılığıyla hac ibadeti için kutsal topraklara gidecek 830 hacı adayı için, hac ibadetleri hakkında bilgiler içeren uygulamalı seminer İzzetpaşa Camisi’nde gerçekleştirildi.

Seminerde hacı adaylarına, ihramın nasıl giyileceği, tavaf, hac farizasında ve yolculukta uyulması gereken kurallar, kılık kıyafet kuralları anlatıldı.

“HAC İBADETLERİN ZİRVESİDİR”

Eğitime katılan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, hacı adaylarına teorik eğitimin ardından uygulamalı eğitime geçtiklerini söyleyerek, “5 gün boyunca İl Müftülüğümüzün Edibe Can Konferans salonunda alanında uzman hocalarımız, vaizlerimiz, il müftü yardımcılarımız ve ben olmak üzere günde 5 saat ders verdik. 7 Mayıs’ta başlayan bu eğitim bugün itibariyle İzzetpaşa’da sona erecek. Bu burada kalamayacak. Gruplar belli olduktan sonra kafile başkanlarımız eğitimlerini sürdürecekler. Hac her müminin gönlünde yatan gitmeyi arzu ettiği önemli bir ibadet. Hac ibadetlerin zirvesidir. Hac ibadeti içinde namaz var, oruç var, tavaf var, sadaka var, müminlerle orada buluşma var. Müminlerin yıllık kongresi de diyebiliriz”ifadelerinde bulundu .