Hacı Ömer Hüdai Baba’nın türbesi Elazığ Güntaşı Köyü’nde yer alıyor.

Vatandaşlar Zat’ı ziyaret edip, dualar ediyor.

Zat’ın bir çok mucizesine ise tanıklık edenler var.

“CUMA AKŞAMI ÜZERİNE ATEŞ İNDİĞİNİ GÖRDÜM”

Zat’ın mucizesine tanıklık eden bir vatandaş, “Hacı Ömer Hüdai Baba’nın birçok mucizesi vardır. Bunlardan birkaçına bende şahit olmuşumdur. Mesele Cuma akşamları bu Mübarek’in üzerine ateş indiğini kendim gördüm. Kendim bizzat şahit oldum. Ondan sonra darda kaldığınız zaman eğer ki kendisinden, Allah’tan istiyorsunuz tabi ki ama kendisinin yüzü suyu hürmetine istediğiniz zaman size yetişmediği an yoktur kesinlikle. Ben defalarca buna da şahit oldum, defalarca yardım istediğim zaman ki Allah’tan istiyorsunuz öncelikle ama kendisinin ismini geçirdiğiniz zaman hiçbir zaman için darlık çekmiyorsunuz, hiçbir zaman için darda kalmıyorsunuz. Ve burası birçok şeye mesela çocuğu olmayanlar gelirler, öğrencilerimiz gelirler, hastalarımız gelirler. Bir çok hastalığı şifasını armak için de tabi kendileri önce Allah’tan sonra buradan Mübarek Zat’ın üzerinden bir çok şeye de iyi geldiği halkımız tarafından da bilinir. Ve burası gayet de halk tarafından da bilinen güzel bir mübarek Türbe’mizdir” diye konuştu.

PEKİ HACI ÖMER HÜDAİ BABA KİMDİR?

“HACI ÖMER BABA HAZRETLERİNE MÜRÜ KÖYÜNDE ÇOK EZİYET EDİYORLAR”

Hacı Ömer Hüda’i Baba’nın türbesinin Güntaşı köyünde bulunmasının nedeni ise;

Münevver Bayram, “Hacı Ömer Baba Hüdai bu köyde yaşamış, ilk önce Mürü köyünde yaşamış, Mürüden sonra Perçenç köyünde yaşamış, daha sonra da Elazığ Güntaşı yani Kövenk Köyü’ne gelmiş. Kövenk’te kalıyor. Hacı Ömer Baba hazretlerine Mürü köyünde çok eziyet ediyorlar. Perçenç’e gidiyor, orada da bırakmıyorlar. Sonra Kövenk’e geliyor ve diyor ki; ben bir ev yaptırsam bile penceresini Perçenç’e taraf bırakmam. Bu kadar ki eziyet ediyorlar Hacı Ömer Baba Hazretlerine. Daha sonra gelip Kövenk’te yaşıyor. Onun bir hikayesini anlatayım sana; Burada damın üzerine atarken Hamza Baba Türbesi var. Hamza Baba çok firariymiş, dışarıda devamlı dağda gezermiş. Bir gün ona talip olmuş; Hacı Ömer Baba’ya. Köye hırsızlığa geliyor. Eco Nene varmış, Eco nene gidip Hacı Ömer Baba’ya diyor ki; Baba devamlı Hamza bize hırsızlığa geliyor. Oda diyor ki; Eco sen git evde yat, ben Hamza’yı bekleyeceğim. Hamza geliyor ve eli kapının arasında kalıyor. Ondan sonra Hamza tövbe istiğfar ediyor ondan sonra Hacı Ömer Baba’ya devam ediyor. Hacı Ömer Baba’nın en sevdiği de Hamza Baba’ymış” ifadelerini kullandı.

“GECEMİ GÜNDÜZÜMÜ BU TÜRBEYE VERMİŞİM”

40 yıldır türbeye bakan Münevver Bayram, “40 yıldır, sene 1980’den beri gecemi gündüzümü bu türbeye vermişim. Elazığ halkı dışarının halkı hepsi beni tanırlar. Gecemi gündüzümü bu türbeye vermişim” dedi.