Elazığ OSB’nin ilk faaliyete geçen Sentetik Çuval tesisini kuran bir çok alanda istihdam sağlayan ve hayırsever kişiliği ile tanından Merhum Hacı Sait Akdağ vefatının 1.seneyi devriyesinde ailesi tarafından mezarı başında anıldı.

SAİT AKDAĞ KİMDİR?

Merhum Hacı Sait Akdağ, 1942 yılında Palu’da çiftçilik ve hayvancılık ile geçinen 8 çocuklu bir Ailede dünyaya geldi. Küçük yaşlardan itibaren cesur, atak ve lider olma özellikleri ile dikkat çekti. Gençlik döneminde Ağabeyi ile beraber ticari faaliyetlere başladı. 1960’lı yıllarda Elazığ Merkeze yerleşerek Sırasıyla; Besicilik, Manifaturacılık, toptan sünger ticareti gibi ticari faaliyetlerde bulundu.

1988 yılında çocukları ile kurduğu şirket ile imalat sanayine adım atarak Elazığ OSB’nin ilk faaliyete geçen Sentetik Çuval tesisini kurdu. İlerleyen yıllarda Mermer, Madencilik ve Enerji alanındaki yatırımları ile şehrin ekonomisine önemli katkılar sunarak öncü rol üstlendi. Kurduğu işletmeler; 5 kıtada 50 ‘e yakın ülkeye yaptığı ihracat ve oluşturdukları istihdam ile ilimizin ekonomide lokomotifi oldu. 76 yaşında ebediyete göç eden merhum Akdağ, Hayatının her döneminde sosyal ve yardımsever kişiliği ile bilinmekteydi.

Yurtiçinde ve yurtdışında yaptığı hayırlı hizmetlerin yanı sıra dini ve feni İlim gören öğrencilere verdiği eğitim bursları ile de eğitime her zaman destek vererek; bilgili, kültürlü ve inançlı bir neslin yetişmesine önemli katkılar sunmuştur.