Uzun bir süre Fethi Sekin Şehir Hastanesi’nde tedavi gören ve 12 Şubat tarihinde çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden İlimizin Kanaat Önderlerinden Kurra Hafızı Abdullah Nazırlı adına hatıra ormanı oluşturuldu.

Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Müftülüğünün Organizasyonu ile Harput’ta oluşturulan Hatıra Ormanına fidan dikim törenine Vali Erkaya Yırık, AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, İl Müftüsü Selami Aydın, Hafız Abdullah Nazırlı’nın ailesi ve müftülük çalışanları katıldı.

Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, oluşturulan hatıra ormanı ile ilimizin önemli kanaat önderlerinde Nazırlı’nın adının yaşatılacağını söyledi.

Hafız Abdullah Nazırlı’nın oğlu Asım Nazırlı da babasının ağaç ve toprakla olan bağından bahsetti.

Nazırlı’nın kendisini Allah yoluna adamış bir isim olduğunu belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, hatıra ormanına 500 fidanın dikildiğini söyledi.

YIRIK: SAYISIZ İNSANI MEMLEKETİMİZE KAZANDIRDI

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, “Kendisi yıllarca gerek Elazığ’ımızda gerekse civar vilayetlerde kendisini Allah yoluna adamış ilim sahibi insanlar yetiştiren, hafızlar yetiştiren, sayısız insanı memleketimize ülkemize kazandıran ve hayatını buna adayan bir büyüğümüzdü” diye kaydetti.

Nazırlı’nın hocası olduğunu anımsatan AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, Kanaat önderi Nazırlı’yı bir kez daha rahmetle andıklarını kaydetti.

DEMİRBAĞ: HAFIZ YERLEŞTİREN ÇOK ÖNEMLİ BİR HOCAMIZ

AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ, “Beş altı yaşlarında benim ilk hocamdı. Dolayısıyla üzerimizde emeği büyük ve binlerce Kuran-ı Kerim öğrencisi ve hafız yerleştiren çok önemli bir hocamız. Hayatı iman, İslam ve kuran çizgisi ile hizmetle geçen hocamızı rahmetle yâd etme amacı ile bugün 500 fidanlı bir orman tanzim edildi” diye kaydetti.