Hafız Abdullah Nazırlı Kuran Kursunda eğitim gören öğrencilerden dördü eğitimlerini tamamlayarak, düzenlenen törenle belgelerini aldı.

SARIKAYA: ÇOK ÖNEMLİ BİR UYGULAMAMIZ, İLMİ ÇALIŞMAMIZDIR

Törende konuşan İl Müftüsü Yusuf Sarıkaya, “Biliyorsunuz Kur’an-ı Kerim’in ezberlenmesi ve nesilden nesile aktarılması, Hz. Peygamber (s.a.v.)’dan gelen çok önemli bir uygulamamız, ilmi çalışmamızdır. Bunun için Cenabı-ı Allah buyururken bu Kur’an’ı biz indirdik, onu koruyacak olanda bizi derken sizin vasıtanızla sevgili gençler, sizin okumanızla ezberlemenizle rabbimiz bu Kur’an-ı kıyametin sonuna kadar koruyacak ve bunun değişmeden korunmasına hepimizi vesile kılacaktır”dedi.

 NAZIRLI: KUR’AN-I KERİM’DE ONLARA SAHİP ÇIKACAKTIR

Belediye Meclis Üyesi Mustafa Asım Nazırlı, “Buradan bugün yetişen hafızlarımız artık bundan sonra yürüyen canlı Kur’an-ı Kerim. Onlar Kur’An-ı Kerim’e sahip çıktıkları müddetçe hiç endişe etmesinler Kur’an-ı Kerim’de onlara sahip çıkacaktır. Ben onları yetiştiren hocalarıma teşekkür ediyorum. Kur’an-ı Kerim’in kıyamete kadar devamı için inşallah buradan yetişen hafızlarımızda talebe yetiştirecekler ve nesilden nesile Kur’an-ı Kerim aktarılacak. Kıyamete kadar bu böyle devam edecek, hafızlık müessesi devam edecek. Elazığ Belediyesi olarak belediye başkanımız Sayın Mücahit Yanılmaz’ın liderliği ile talimatları ile bu talebelerimizin yetiştirildiği kuran kursları, ibadethanelerimiz, camilerimizin bütün bakımı ve ihtiyacı bugüne kadar belediyemiz tarafından yapılmıştır ve bundan sonrada yapılmaya devam edecektir. Bugün burada benim için ayrı bir önem var. Babamın adını taşıyan Hafız Abdullah Nazırlı Kuran Kursunda icazet alan öğrencilerin merasiminde bulunmak ayrıca gurur verici”diye kaydetti.

Konuşmaların ardından hafızlara belgeleri ve çeyrek altınları takdim edildi.