Hacı Hulusi Yahyagil Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen “hafızlık” yarışmasında, il birincisi seçildi.

Yarışmaya Elazığ, Kovancılar, Binbaşı Zafer Kılıç, Hacı Hulusi Yahyagil, Şehit Eyyüp Oğuz Anadolu İmam Hatip Liseleri  ve Arif Güneş Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden öğrenciler katıldı.

DİNÇ: HAFIZLARDA KUR’AN-I KERİM’İ KORUYAN KİŞİLERDİR

Hacı Hulusi Yahyagil Okulu Müdürü Ömer Dinç, hafızların Kuran’ı Kerim’i koruyan kişiler olduğunu söyledi. Ömer Dinç, “Peygamber efendimiz bir hadisinde şöyle buyuruyor: ümmetimin ene şereflileri Kur’an-ı Kerim’i ezberleyenlerdir, buyuruyor. Diğer bir hadisinde de sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir, buyuruyor. Şimdi diğer kutsal kitapların hepsi tahrip olmuş, bozulmuş. Sadece Kur’an-ı Kerim bin 400 yıldan beri günümüze bir harfi değişmeden gelmiştir. Bunun sebebi nedir? Sebebi şu: Yüce Allah buyuruyor ki Kur’an-ı Kerim’i biz indirdik ve onu biz koruyacağız. Hafızlarda Kur’an-ı Kerim’i koruyan kişilerdir. İmam Hatip liseleri arasında yapılan yarışmalar öğrencilerimizin özgüvenlerinin artması, arada samimiyetin, saygının oluşması açısından çok önemli görüyorum” diye konuştu.

FEYZİ GÜRTÜRK: HIFZEDEN ÖRNEK KİŞİDİR

Milli Eğitim Müdürü Feyzi Gürtürk, hafızlığın özveri gerektiğini ifade etti. Gürtürk, “Kolay bir iş değil. 6 bin 666 ayeti hıfzetmek, akılda tutmak gerçekten de özveri ile yapılan bir iş. Yani hafızlar Kur’an-ı Kerimin her sayfasında belki de gözyaşı vardır. Rahlenin üzerine koyduğu Kur’an’ın üzerinde uyumuşluğu vardır. Yani kolay bir iş değil. Zor bir işe tabii oluyorlar. Ve sonra da Rabbim bunun karşılığını mutlaka veriyor. Biraz önce de okul müdürümüzün de bahsettiği gibi hafızlarımız her aileden 10 kişiye şefaat edecek diye söyledi. Gerçekten ben burada hafızlarımızı kutluyorum, alınlarından öpüyorum ve şunu da söylüyorum: mutlaka hıfzeden örnek kişidir” ifadelerinde bulundu.

Yarışmada birinci seçilen, Türkiye genelinde gerçekleştirilecek olan yarışmada Elazığ’ı temsil edecek.