"Hafta sonu Elazığ'da ne yapacağız?" diye düşünenler müjde!

Hafta sonu ne yapacağım diye düşüneneler, cumartesi günü Harput’a bağlı Serince köyünde “Şüşnaz Kanlıgöl Kültür Etkinliği” gerçekleştirilecek.

"Hafta sonu Elazığ'da ne yapacağız?" diye düşünenler müjde!

Her hafta Cuma günü geldiğinde “Hafta sonu ne yapacağız, Elazığ’da da yapacak hiçbir şey yok” diye karar kara düşünenlerden misiniz?

O zaman sizlere müjde…

Bu Cuma böyle kara düşünmeyecek, hafta sonunuzu da programsız geçirmeyeceksiniz.

Medeniyetler beşiği Harput’a bağlı eski ismi Şüşnaz olan Serince köyünde cumartesi günü unutulmayacak bir etkinlik düzenlenecek.

Elazığ’ın ve Harput’un en önemli köylerinden biri olan Serince’de “Şüşnaz Kanlıgöl Kültür Etkinliği” 15 Eylül Cumartesi günü Saat 17.30’da Serince Köyü’nde gerçekleştirilecek.

“HARPUT’UN BÜYÜK KÖYLERİNDEN BİRİ”

Köyle ilgili bilgi veren tertip komitesi üyesi Zekai Akılotu, “Harput’ta “Şüşnaz Kanlıgöl Kültür Etkinliği” düzenleyeceğiz. İnşallah iyi olur il yapacağımızdan dolayı. Şüşnaz köyü merkez bir köy. Harput’un büyük köylerinden biri. Değerli büyüklerimiz var orada. Meşhur bir havuzumuz var kanlı göl adında. Tarihi bir yer. Elazığ’a meyve sebze yetiştiren bir köyümüz zamanında. Şimdi sulardan dolayı biraz sıkıntımız var. Elazığ’ın meyve ambarı zamanında orasıymış. Tunceli’nin köyleri, kazıları oraya kadar sebze, meyve gibi buna benzer şeyler Şüşnaz’dan gidermiş” dedi.

BÜTÜN ELAZIĞLILARI BEKLERİZ”

İlk kez böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyleyen Akılotu, “Cumartesi günü saat 18:00’de. Büyüklerimizi bekliyoruz. Vekillerimizi, belediye başkanımızı, valimizi özellikle, jandarma komutanımızı bekleriz. Onları da davet ettik, söyledik. İnşallah büyüklerimizi bekleriz. Etkinliğimiz ilk olacak. “Şüşnaz Kanlıgöl Kültür Etkinliği”adı altında ilk etkinliğimiz olacak. Manas’la ve Elazığ Musiki Cemiyeti ile beraber yapacağız. Elazığ Kamu Yararına Çalışan Musiki Cemiyetiyle ve Şüşnaz muhtarlığı olarak bu programı düzenleyeceğiz. İlk ve inşallah güzel bir program olur. Bütün Elazığlıları bekleriz oraya, gelip o güzelliği görsünler. Kürsü Başı yapacağız, Manas’ta ki büyüklerimiz bir şiir konuşması yapacak. Şüşnaz’ın ve Harput’un tarihi ile ilgili konuşmalar yapılacak ardından da havuz başında bir Kürsü Başı Programı yapılacak” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Eylül 2018, 16:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137