Hafta Sonu Sıcaklıklar Düşecek Mi?

Elazığ’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağış Cuma günü öğlene kadar devam edecek. Haftasonu yağış gözükmüyor ama sıcaklıklar, mevsim normallerinin altına düşecek. Önümüzdeki hafta için de meteoroloji yetkililerinden sevindiren haber geldi.

Hafta Sonu Sıcaklıklar Düşecek Mi?

Sabah saatleriyle birlikte yağış başladı, etkisini uzun süre sürdürdü.

Yollar, yağmur sularıyla doldu, şemsiyesiz dışarı çıkanlar zor anlar yaşadı.

“UYARILARIMIZ VARDI ZATEN”

Meteoroloji 13. Bölge Müdürü Taner Erdoğan, “Bölgemizdeki yağışlar devam edecek bugün. Özellikle yağışların yer yer etkili olmasını bekliyoruz. Bunun içinde dünden itibaren uyarılarımız vardı zaten. Bölgemizde Özellikle Tunceli, Bingöl ve Adıyaman için tüm il ve ilçelerimiz için uyarı yaptık. Yer yer kuvvetli yağışlar bekliyoruz. Malatya ve Elazığ için ise, Güney ilçelerinde yer yer yağışların etkili olmasını bekliyoruz. Bu yağışlı havanın da özellikle Perşembe günü etkili olduktan sonra, Cuma günü öğlen saatlerine kadar devam etmesini bekliyoruz. Yağış sisteminde Cuma günü akşam saatlerinden itibaren bölgemizi tamamen terk etmesini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

SICAKLIKLARDA DÜŞÜŞLER BEKLİYORUZ”

Yağışlı hava Elazığ’ı hafta sonu terk edecek ama sıcaklıklarda düşüşler yaşanacak diyen Erdoğan, “Yağışla birlikte özellikle mevsim normallerinin altına düşen hava sıcaklıklarının ise, Cuma gününden sonra tekrar devam etmesini bekliyoruz. 5-6 derece civarında minimum sıcaklıklarda düşüşler bekliyoruz. Özellikle Cuma’dan sonra yani yağış geçtiken sonra Cumartesi ve Pazar günleri minimum sıcaklıklarımız 3 ile 5 derece civarında olacaklar” şeklinde konuştu.

“HAFİF ZİRAİ DON UYARIMIZ VAR”

Bölge Müdürü Erdoğan, “Özellikle rüzgarın, bugün Perşembe günü Güney ve Güney Batı’lı yönlerden orta kuvvette, Cuma günü ise Kuzey ve Kuzey Batı yönlerinden orta kuvvette, zaman zaman da kuvvetli olmasını bekliyoruz. Ayrıca bugün yine tekrar bir etkili yağışla beraber zirai don uyarısı yaptık. Özellikle Cuma günü yağışın bizi terk etmesinden sonra Cumartesi günü özellikle Malatya’nın Kuzey’i Tunceli ve Bingöl gibi yerlerde ve rakımın bin 200 metrenin üzerinde olan yerlerde sıcaklığın sıfır dereceye yakın, hafif zirai don uyarımız var, onu da özellikle tarımla uğraşan çiftçilerimizin bilgisine sunduk” dedi.

“RAKIM OLARAK İKİ BİNİN ÜZERİNDE DE KAR YAĞIŞI BEKLİYORUZ”

Elazığ, karla ne zaman buluşacağı noktasında açıklama yapan Erdoğan, “Özellikle Tunceli ve Bingöl’ün Kuzey ilçelerinde öğleden sonra Cuma günü bir karla karışık yağmur olma ihtimali yüksek. Özellikle rakımının bin 500 iki bine yakın yerlerde karla karışık yağmur ve iki binin üzerinde de kar yağışı bekliyoruz. Bu yağışlar Cuma günü öğleden sonra. Yağışlı sitem soğuk havasıyla gelen bir sistem.  Yağışlarla beraber Perşembe günü, özellikle Cuma günü bu havayı daha da hissedeceğiz. Yağışlar geçtikten sonra da soğuk havalar devam edecek. Özellikle Cumartesi Pazar günü. Belki bu yağış sistemi Cuma diye geçiyor ama Cumartesi-Pazar’da özelikle sbah saatlerinde yer yer sis olma ihtimali var bölgemizde. Bunu da vatandaşlara bildirelim” ifadelerine yer verdi.

“SOĞUYAN HAVALAR TEKRARDAN ISINMAYA BAŞLAYACAK”

Hava sıcaklılarının nasıl seyir edeceği konusunda açıklamada bulunan Taner Erdoğan, “3 aylık bizim mevsimler tahminlerimiz var. Mevsimsel tahminlerimizde mevsim normallerinin civarında geçeceği hem yağış, hem sıcaklık bakımından onu ön görüyoruz. Ama tabi bu sistem Kuzey’den gelen bir sistem. Balkanlar üzerinde ülkemizi etkileyen bir sistemdi. Soğuk ve yağışlı havası hızlı geldi, hızlı geçen bir sistem. Vatandaşlarımıza bir müjde de verelim, o zaman hafta başından itibaren soğuyan havalar tekrardan ısınmaya başlayacak” diye kaydetti.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137