AFAD İl Müdürlüğü tarafından hak sahipliği başvurusuyla ilgili yapılan yeni açıklama şöyle…

 

24 Ocak 2020 tarihinde ilimizde meydana gelen deprem nedeniyle vatandaşlarımızın hak sahipliği için 15 / 06 /2020 – 13 / 08 /2020 (iki ay) tarihleri arasında ilanda belirtilen adreslerde müracaat etmeleri gerektiği daha önce ilan edilmiştir.

 

Ancak; Aksaray, Gümüşkavak, Karşıyaka, Kızılay Mahalleleri için belirlenen “Karşıyaka Lisesi” etrafındaki inşaat çalışması nedeniyle kullanıma elverişsiz hale gelmesi nedeniyle, Kızılay Mah. Kazım Karabekir Caddesi no:50 adresindeki “Ziya Gökalp Ortaokulu” ile,

aşağıdaki tabloda 6,7 ve 8. sırada belirtilenler için belirlenen eski Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yapılan tadilat nedeniyle kullanıma elverişsiz hale gelmesi nedeniyle karşısındaki Rızaiye Mahallesi İzzet Paşa cd. No: 44 deki “Elazığ Anadolu” lisesi ile değiştirilmiştir.

 

Hak sahibi olmak isteyen vatandaşlarımız TC kimlik numaralı kimlik belgesi ile aşağıdaki adreslere şahsen, yasal vekili veya vasisi vasıtasıyla müracaat edeceklerdir.

 

Ebeveyninden intikal eden ve verasetli tapu sahiplerinin kendi mahalleleri dışındaki aşağıda belirtilen ayrı bir noktada (Elazığ Anadolu Lisesinde) veraset ilamı ile müracaat etmeleri gerekmektedir.

 

Öte yandan Elazığ dışındaki vatandaşlarımız kanuni vekilleri veya vasileri vasıtasıyla 15.06.2020 tarihinden itibaren Elazığ’a gelmeden işlemlerini yapabilecektir.

 

Vekâletnamede bulunması gereken metin; “24.01.2020 tarihinde meydana gelen deprem afeti nedeni ile hasar gören konut/işyeri/ahırım ile ilgili 7269 ve 4133 sayılı kanunlar ve ilgili maddeleri gereği Talep taahhütname vermeye hak sahipliği başvuru yapmaya, borçlandırma yapmaya, yer seçimi, kura çekmeye ve teslim almaya vekil tayin ettim.” şeklinde olmalıdır.