Hayat Boyu Öğrenme kapsamında Halk Eğitimi Planlama ve İşbirliği Komisyonu toplantısı gerçekleştirildi. Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu başkanlığındaki toplantıya Vali Yardımcısı Mustafa Gül, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Mesut Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Bağlıtaş katıldı. Toplantıda eğitim ve öğretime neler katılabileceği görüşüldü.

Toplantıda konuşan Vali Yardımcısı Mustafa Gül, Elazığ’da bulunan Suriyelilere Türkçe öğretilmesinin gerekliliğini dile getirdi. Gül, “Suriyelilere Türkçeyi öğretemiyoruz. Suriyeli olup bizim memleketimizde yaşayan insanlara kendi dilimizi öğretmemiz lazım. Suriyelilere biraz daha ulaşılabilir. Onlara biz kucak açtık. Onlar bizim kardeşlerimiz. Onlara kendi dilimizi öğretelim. Bu onlar açısından çok iyi olur, entegrasyonlarını kolaylaştırır” dedi.

Konuşmasına Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu’na, komisyona katılan Kurum ve Kuruluş Pokerklas Müdürlerine ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne teşekkür ederek başlayan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kazım Atıcı ise, hayat boyu öğrenmenin beşikten mezara kadar tüm hayatı kapsayan bir süreç olduğunu söyledi. Atıcı, “Bizlerde yılda 2 kere toplanarak hayat boyu öğrenme adına neler yapabiliriz, kurumların, halkın bizden talepleri nelerdir bunların planlamasını yaparak halka ulaştırmayı hedefliyoruz. Başarılı ve verimli bir toplantı yaptık. Halk eğitim merkezi olarak basının katkısıyla da yapmış olduğumuz faaliyetleri halkımıza tanıtma gayreti içerisindeyiz. 14 yaş ve üstü tüm bireyleri halk eğitime davet ediyorum. Okuma yazma bilmeyenler, yeni meslek öğrenmek isteyenler, iş sahibi olmak isteyenler, meslekte kendilerini geliştirmek isteyenler veya boş zamanlarını verimli geçirmek isteyen tüm bireylere yönelik kurslarımız devam etmektedir. Geçen yıl yaklaşık 24 bin vatandaşımızı kurslarımıza aldık. Bu yıl ki hedefimiz 25 binleri yakalamak. İlimizim tüm mahallelerinde kurslarımız devam etmektedir. Herkesi halk eğitim merkezinin hizmetlerinden faydalanmaya davet ediyorum” dedi.