İstanbul’da yaşayan Elazığlılar’ın genç kuşakları, kültürün yaşatılması için Elazığ Kültür Dayanışma Derneği’nin düzenlediği kurslarda halk oyunları öğreniyor.

Her Hafta Pazar günleri düzenlenen ve Zekeriya Tan tarafından verilen halk oyunları derslerine 70 kişi katılıyor.

DEMİRBAĞ: BİRÇOK ŞEYİ BAŞARACAĞIZ

Elazığ Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Demirbağ, “Bizim amacımız kültüre hizmet etmek. Tek kelimemiz var. Benim kendime öz bir kelimem var. s’Allah bize sağlık versin. Ondan sonra da birlik beraberlik nasip etsin.’ Sağlık olmazsa buraya gelemeyiz. Ben değil bir olursak başaracağız. Burada benimle değil sizlerle başaracağız. Amacımız kültürümüze iyi himzet etmek, iyi yansıtmak. Her zaman arkadaşlarımıza da söylediğim bir kelime var ‘karşıda izleyeceğine sende oyna’ birlikten kuvvet doğar. Güç doğar. Bende zannediyorsam bu arkadaşlarla beraber birçok şeyi başaracağız” ifadelerini kullandı.

KARALI: FOLKLORUMUZU ÖĞRETMEKTEN TABİ Kİ GURUR DUYUYORUZ

Elazığ Dayanışma Derneği Başkan Vekili Ahmet Karalı, “Böyle güzel bir günde Elazığ kültürümüzü yaşatmak, genç kuşaklara folklorumuzu ve Elazığ gelenek ve göreneklerini özelikle folklorumuzu öğretmekten tabi ki gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu.

TAN: BABINDA BURADA BULUNDUKLARINDAN DOLAYI BEN ONLARI ALKIŞLIYORUM

Folklor öğretmeni Zekeriya Tan, “Gerçekten İstanbul’da bu işi daha iyi yapıyoruz. Ama bu işe katılım olursa biz iyi yaparız. Katılım olmazsa tabi ki bir şey yapamıyoruz. Onun için katılım sağlayan bütün genç kardeşlerimize, bayan erkek hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlarda bir Pazar gününü farklı yerlerde geçirebilirler ama onlarda kendi günlerinden feragat edip gelip u kültüre hizmet babında burada bulunduklarından dolayı ben onları alkışlıyorum. Hepsinin ayaklarına sağlık” dedi.

Kursiyerler ve dernek yönetim kurulu üyeleri de kültürün öğretilmesinden memnun olduklarını belirterek, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

DÖNDÜ: YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEY YOKTUR

Halk oyunları kursiyerlerine çiğköfte ikramında bulunan ELFED Teşkilatlardan Sorumlu Başkanı Bekir Döndü de “Elazığ Dernekler Federasyonu ELFED’in teşkilat başkanı olarak bende Fındıkzade Derneği’nde 4 yıl başkan vekilliği yaptım. Bu dernek için yapamayacağımız hiçbir şey yoktur. Geliriz çiğköfte de yaparız, yerleri de süpürürüz gerekirse” diye konuştu.

Elazığ Dayanışma Derneği’nde düzenlenen halk oyunları kurslarında, kürsü başı eğlenceleri de düzenleniyor.

HABER: SITKI TAŞEL