Halkçı Liseliler Elazığ İl Başkanı Murat Can Kılıç ve yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi İl Binasında düzenledikleri toplantıda kaz dağları ile ilgili açıklama yaptı.

KILIÇ: KAMUOYUNUN VİCDANINI YARALAMIŞTIR

Halkçı Liseliler Elazığ İl Başkanı Murat Can Kılıç, “Kaz dağlarına yapılan maden çalışmaları kamuoyunun vicdanını yaralamıştır. Ülkemiz dağları, ormanları, nehirleri, doğal zenginliklerimiz yağmaya ve talana uğramaktadır. Kanadalı bir şirketin AKP hükümeti ile anlaşması sonucu ülkemizin akciğeri olarak tabir ettiğimiz Kaz Dağları adeta katledilmektedir. Yıllardır özgür akan derelerimizi zincire vuran, dağlarımız delik deşik eden, ağaçlarımızı yerinden koparan hükümet doğamıza savaş açmıştır. Ekonomik kriz büyüdükçe ülkedeki yoksul milyonların sesi çıktıkça hükümet adeta peşkeş çekecek kaynak aramaktadır. Yıllardır devlet kuruşlarımıza peşkeş çeken hükümet bu kez de ulusal arası ortaklarını Kaz Dağlarımızın altındaki madenlerimize peş keş çekmektedir. Herkes bilmelidir ki bu halkın ne komisyon uğruna satılacak madeni nede katledecek ormanları vardır” dedi.

KILIÇ: BU TOPRAKLARIN ALTI DA ÜSTÜ DE MİLLETİMİZİNDİR

Yetkililere seslenen Başkan Kılıç, “Hükümete bir kez daha hatırlatıyoruz. Bizim ne kesecek ağacımız ne de peş keş çekecek madenimiz vardır. Bu toprakların altı da üstü de milletimizindir. Derhal Kanadalı şirketle yapılan peşkeş sözleşmesi iptal edilmelidir” diye kaydetti.

KAPLAN: DAĞLARIMIZA MADENLERİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Gençlere destek veren CHP İl Başkanı Zeki Kaplan da, gençlerin, geleceğe sahip çıktığını ifade ederek, “Küçük yaşta ülkesini, milletini ve doğasını seven bu gençlerimize şükran borçluyuz. İnşallah bizim yapamadığımızı gençlerimiz haykırarak demokratik usuller içerisinde ülkemizin dağını ovasını kurtaracak çaba içerisinde olacaklardır. Bizde aynı şekilde hükümeti uyarıyoruz. Tüm insanlığımızı uyarıyoruz. Gelin bu dağlarımıza madenlerimize sahip çıkalım. Herkesi, tüm siyasi partileri ayrım yapmadan ülkesine, doğasına, maden kaynaklarına sahip çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.