Arşiv niteliğinde olan ve Elazığ geçmişine ışık tutan “Kimim Ben” programının konuğu yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden Elazığ Belediye Başkanlığı’na aday olan Yüksek Harita Mühendisi Haluk Arslan oldu.

“EVİMİZE BOMBA ATILDI”

Hayat hikayesini anlatan Haluk Arslan, Pertek’te babasının uzun yıllar öğretmenlik yaptığını ve sağ sol çatışmaları sırasında bayram arifesinde evlerine bomba atıldığını ifade etti. Arslan, “Ailecek evde otururken bizim eve bomba atıldı. Benim rahmetli babamın oradaki konumundan kaynaklanan bir nedenden dolayı bomba atıldı. Bildiğim kadarıyla babam ülkü ocaklarının kuruluşunda bulunmuş. Süreç içerisinde de ister istemez bir taraf oluyorsunuz. Rahmetli babam Pertek’te etkin bir insandı, herkes tarafından sevilirdi” dedi.

“BU BENİM EN BÜYÜK HAM VESİLEM”

Furkan Dilaver’in “Elazığ’da vatandaşlar sizleri çok sevdiğini söylüyor. En iyi aday Haluk Arslan diyorlar ama oy vermeye gelince oy vermiyorlar bunu nasıl yorumluyorsunuz” sorusuna cevap veren Haluk Arslan, “Toplum iyi diyor. Ne kadar şükretsem azdır. Bu benim en büyük ham vesilem. Allah’a ne kadar hamd etsem, şükretsem azdır. Ben elimden geleni yapıyorum. Faydalı olduğuma da inanıyorum. İnsanlara da faydalı olabiliyorsam yeterlidir. Ama insanların neden oy vermediğini tabiki sorguluyorum. Burada birçok etken vardır” dedi.

“BENİM ŞUANDA FİKRİMİ DEĞİŞTİRECEK BİR DURUM YOK”

Başka bir partiye geçer misiniz? Sorusuna da cevap veren Yüksek Harita Mühendisi Haluk Arslan, “Siyaseti bir fikir mücadelesi olarak görüyorum. Bir hayalim var. Veya hayal ettiğim bir dünya var. O dünya siyaseten Saadet Partisi’nin kurguladığı bir dünya. O fikir mücadelesini veriyorsanız eğer bir başka parti için fikir dünyanızı değiştirmeniz lazım. Söyleminizi değiştirmeniz lazım. Fikrinizi değiştirmeniz lazım. Benim şuanda fikrimi değiştirecek bir durum yok. Siyaset bir ikbal aracı değildir. Birilerinin bir makama gelmesi için siyaset bir araç değildir” ifadelerini kullandı.

VİDEO: