Yerel seçimlerde Saadet Partisi’nden Elazığ Belediye Başkan Adayı olan Harita yüksek Mühendisi Haluk Arslan, kalabalık konvoy eşliğinde şehir turu attı.

ARSLAN: ELAZIĞ’A KIYMET VERMEYEN ANLAYIŞLARA REST ÇEKEREK YOLA ÇIKTIK

Şehir turu öncesinde Abdullahpaşa Mahallesi’nde kendisi için toplanan kalabalığa seslenen Haluk Arslan, “İlk yola çıktığımız andan itibaren biz inandık. Neye inandık biliyor musunuz? Elazığ’a, vicdana inandık. Elazığ’ın vicdanına ve karalılığına inandık. Elazığ’a değer vermeyen, Elazığ’a kıymet vermeyen anlayışlara rest çekerek yola çıktık. Dedik ki biz varız ve şehrimize inanıyoruz. İnşallah şehir insanımızın kararlılığı ile algısıyla, doğru karar verebilme yeteneği ile biz bu şehre hizmet vereceğiz. Yeter saltanat sürdüler, yeter protokol belediyeciliği yaptılar. Bunu durdurmaya hazır mıyız? Bugün Abdullahpaşa’dayız. 40 gündür bu şehrin sokaklarında caddelerinde kararlılıkla yürüyoruz. İnsanımızın gözünün içine bakıyoruz. Herkesin istediği şu, evet biz çalışan bir belediye istiyoruz, evet biz hizmet eden bir belediye istiyoruz. Yeter artık israf eden, yolsuzlukla boğuşan, hizmet edemeyen, şehri çarpıklaştıran bir belediye istemiyoruz diyorlar, yeter artık şu belediye başkanı seçeceğimiz kişi çalışsın diyorlar. Bizde bunun karşılığı olarak diyoruz ki evet bize güvenirseniz biz çalışacağız. Bugünden sonra hizmet vakti, ter dökme vakti. Bugünden sonra deniz bitti gemi karaya oturdu. B gemiyi yürütme vakti diyoruz. Ve evet bugün söylediğimiz şey şudur, Elazığ’ın üzerindeki vesayet anlayışlını, Elazığ’ın bu kötü gidişini durduracağız Allah’ın izniyle. Ve diyoruz ki o anahtar neredeyse bulun getirin biz o anahtarı istiyoruz” dedi.

ARSLAN: KENTSEL DÖNÜŞÜM BUNDAN SONRA ŞEHRİN MESELESİDİR

Belediye başkanı olması halinde kentsel dönüşüm çalışmaları başta olmak üzere birçok alanda çalışma yapacaklarını söyleyen Arslan, “Kentsel dönüşüm bundan sonra şehrin meselesidir dedik ve bunun için kentsel dönüşüm çalışmalarını biz başlatacağız ve Elazığ’ı mevcut çarpık kentleşmenin kurbanı haline, buna mahkum halde bırakmayacağız ve çözeceğiz. Elazığ’da bir şeyler yapıldı güzel şeylerde oluyor. Yeşil alanlar yapılıyor ağaçlar dikiliyor. Elbette ki bizlerde yapacağız altyapı yapacağız. Ama alttaki problemleri çözerek yapacağız. Altyapı sorununu, çarpık kentleşme ve otopark sorununu çözerek yapacağız. Yapısal bütünlüğü sağladıktan sonra sosyal belediyecilik te elbette yapacağız” ifadelerine yer verdi.  

Konuşmasının ardından Saadet Partisi Elazığ Belediye Başkan Adayı Haluk Arslan, İl Başkanı Haluk Arslan, teşkilat üyeleri ve partililer, Abdullahpaşa, Cumhuriyet, Sürsürü ve Olgunlar Mahallelerinde kalabalık konvoy eşliğinde şehir turu attı.