Devlet Su İşleri Genel Müdürü Mevlüt Aydın, twitter’dan duyurdu. Twitterdaki resmi hesabından Elazığlıların büyük bir merakla beklediği Hamzabey projesiyle ilgili bilgiler verdi.

Aydın; Hamzabey barajında 15 ekim tarihi itibariyle sus tutulmaya başlanıldığını duyurarak, “Proje sayesinde Elazığ şehir merkezi, Yazıkonak, Yurtbaşı, Akçakiraz, Mollakendi belediyeleri ile Şahinkaya ve Sarıçubuk köylerinin ayrıca Palu ve Kovancılar ilçelerinin içme ve kullanma su ihtiyacı karşılanacaktır” dedi. 

Caro Çayı üzerinde inşa edilen Hamzabey Barajından elde edilecek su, 82 km’lik ana isale hattı üzerinden Merkez Karşıyaka Mahallesi’nde yapımı devam eden içme suyu arıtma tesisine taşınarak, dezenfeksiyonu sağlanacak.

Şehrin uzun vadeli içme suyu ihtiyacını karşılayacak Hamzabey Barajından elde edilen memba suyu kalitesindeki içme suyu, şebeke hattıyla evlerin musluklarına ulaşacak.

Öte yandan nüfusa artışına paralel olarak artacak su ihtiyacının karşılanması noktasında olası problemlerin önüne geçmek amacıyla da şehrin 11 ayrı noktasına su depoları inşa ediliyor.

Şehrin içme suyu ve kullanma suyu ihtiyacını 2040 yılına kadar çözecek olan Hamzabey Barajı’nın devreye girmesiyle aynı zamanda önemli oranda enerji tasarrufu da sağlanmış olacak.