Elazığ Simya Okulları öğrencileri biriktirdikleri harçlıklarıyla Elazığ Hayvan Hastanesindeki hayvanlara mama yardımında bulundu.

“ONLARA HER TÜRLÜ ŞEFKATİ GÖSTERMEMİZ LAZIM”

Öğrencilerine yaptıkları etkinlikte desteklerini esirgemeyen Simya Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dağhan,  “Fatma Zehra’yla Zeynep arkadaşımız böyle bir düşünceleri olduğunu söylediler. Harçlıklarından hayvanlara hayvan maması alıp burayı ziyaret etmek istediklerini söylediler. Sağ olsun bütün arkadaşları da kendilerine destek olmuşlar. Güzel bir organizasyon yaptılar. Biz bu isteğimizi Elazığ Belediyesinin değerli çalışanlarına ilettik onlarda bugün bizi burada misafir ediyorlar.

Biz nasıl bu dünya üzerinde yaşamayı, mutlu olmayı sağlıklı bir şekilde hak ediyorsak onlarda bu haklara sahipler. Güzel bir söz var bir yabancı vatandaşın. Diyor ki ‘ Bir köpeği veya bir hayvanı severseniz o sizi mutlaka sever. Ama insanı severseniz o ne yapar bilmiyorum’ diyor. Onlarda bizim gibi dünya vatandaşı. Evet, insanlara da yardımcı olmamız lazım, onların da elini tutmamız lazım ama hayvanları da sevmemiz, dokunmamız, onlara her türlü şefkati göstermemiz lazım” dedi.

“GÜZEL PROJELERİMİZ OLACAK”

Dağhan, bu tür organizasyonları devam ettireceklerinin de altını çizerek, “Tabii şimdi biz lise kademesiyle birlikte geldik. İlerleyen zamanlarda ana okul, ilkokul ve ortaokul kademesi ile beraber geleceğiz. Tabii ki sadece buraya gelmekle de değil yani insanlarımızın, öğrencilerimizin bir başlangıç olur. Herkesin imkanlar nispetinde birer hayvan beslemesi veya etrafındaki kuşlara, kedilere bir takım barınaklar oluşturması anlamında güzel projelerimiz olacak. Bizim Peygamberimizin de kuşu ölen bir çocuğa taziyeye giden bir Peygamber. Biz de onun ümmetiyiz neticede” ifadelerini kullandı.

“ONLARIN SADECE MAMAYA DEĞİL SEVGİYE DE İHTİYAÇLARI VAR”

Hayvanlara yardım etmeye gelen öğrenciler, yardım etmenin sevinç ve gururunu yaşayarak, “Dünyada bildiğiniz üzere bir sürü hayvan katliamı yapılıyor. İnsanlarımız bu konuda çok bilinçsiz. Biz de bu konu hakkında bir farkındalık yaratmak istedik. Bu yüzden arkadaşlarımızla birlikte para toplayıp hayvanlara mama aldık. Aynı zamanda onların sadece mamaya değil sevgiye de ihtiyaçları var bu yüzden hep beraber gelmek istedik. Ben zaten Şubat’tan beri buraya düzenli olarak geliyorum. Buradaki hayvanları seviyorum. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum, gelirken de yaş mama getirmeye özen gösteriyorum” diye kaydettiler.